Mladi Riječani putem darkneta naručivali amfetamin, ectasy, LSD…

Foto: Ilustracija

Riječ je o drogi koja je kupljena preko stranica tzv. darkneta iz jedne od zemalja Europske unije

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga Policijske uprave primorsko-goranske u suradnji sa Službom kriminaliteta droga PNUSKOK-a te uredom časnika za vezu njemačke carine i carinske policije pri Veleposlanstvu SR Njemačke u Zagrebu, uspješno su dovršili kriminalističko istraživanje iz domene zlouporabe droga.

Naime, policija je jučer 20. studenoga oduzela više od 100 grama droge amfetamin.

Riječ je o drogi koja je kupljena preko stranica tzv. darkneta iz jedne od zemalja Europske unije, a koju je naručila 27-godišnjakinja radi daljnje prodaje. U sklopu provedenog kriminalističkog istraživanja obavljena je pretraga doma i drugih prostorija na području Rijeke te je pronađeno i oduzeto više od 360 komada droge ecstasy, više od 100 grama droge MDMA, 43 doze droge LSD, oko 20 grama marihuane, manje količine drugih droga, digitalna vaga, nekoliko tisuća kuna i drugi predmeti koji se dovode u vezu s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom droge.

Za ova kaznena djela policija sumnjiči troje hrvatskih državljana, a dvoje od njih, u dobi od 27 i 24 godine su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u počinjenje više kaznih djela neovlaštena proizvodnja i promet drogama, predani pritvorskom nadzorniku.

Za napomenuti je da je ovo kriminalističko istraživanje rezultat uspješne, višegodišnje suradnje između hrvatske policije i njemačke carinske policije na razotkrivanju ove vrste kriminaliteta, odnosno sprječavanja trgovine drogom putem tzv. darkneta.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari