NEDAVNO SNIMLJEN

Mladić s Pelješkog mosta mora se javiti u zatvor, oglasila se majka djevojke koju je ubio: ‘Moju je obitelj uništio’

‘Upisala je srecnju školu, ali do prvog razreda nije došla jer ju je usmrtio’, govori

Tek nakon ogromnog pritiska javnosti Županijski sud u Dubrovniku u utorak je donio rješenje kojim 19-godišnjaka koji je motorom na pješačkom prijelazu usmrtio 15-godišnju Magdalenu Šimić u srpnju 2019 u Orebiću, upućuje na izdržavanje kazne zatvora od tri godine.

Umjesto da bude skrušen jer je prije usmrćivanja maloljetnice vozio naseljenim mjestom od 117 kilometara na sat, a u toj nesreći teško je ozlijeđena i njegova suvozačica na motoru, mladić je nastavio divljati u prometu pa su kamere krajem kolovoza zabilježile kako je vozio BMW zaustavnom trakom Pelješkog mosta. Prijavljen je prekršajno i platio je 2700 kuna kazne.

Prava istina je sljedeća: mladić i njegova obitelj su se preko odvjetnika žalili na presudu Županijskog suda u Dubrovniku kojom je mladić osuđen na tri godine i deset mjeseci zatvora, da bi Vrhovni sud uvažio žalbu i kaznu smanjio za osam mjeseci, piše Slobodna Dalmacija.

Obitelj nakon toga podnosi i ustavnu tužb da 19-godišnji akter ove priče prođe što bezbolnije. Doznajemo da je Vrhovni sud uvažio činjenicu da je mladić i sam u toj prometnoj nesreći 2019. teško ozlijedio ruku, da se i danas liječi i da od toga ima psihičke posljedice te mu je zbog toga smanjio kaznu. Kako i dalje tako bolesnom rukom mladić vozi automobil i zašto nema niti malo grižnje savjesti te i dalje divlja, nitko nije dao odgovor.

“Odgovorno vam kažem da ni moja obitelj ni i naš odvjetnik Šime Savić nisu dobili pravomoćnu presudu Vrhovnog suda i da u trenutku razgovora s vama u subotu ja to nisam znala. Sve smo o toj zatvorskoj kazni doznali par dana poslije iz medija kada je otkriveno da je mladić s Pelješkog mosta usmrtio moju petnaestogodišnju kćerku, da dana nije proveo u zatvoru i da i dalje normalno vozi i divlja”, rekla je majka ubijene djevojke, Sandra Šimić, za spomenuti portal.

Kazala je kako je presuda Vrhovnog suda sramotna jer se njome ne postiže puno. Zatim je dodala da bi prava presuda bila da se, uz zatvorsku kaznu, mladiću i trajno zabrani upravljanje svim motornim vozilima.

“Kad iziđe iz zatvora, opet ćemo imati problem. Iz svega do sada mladić ne pokazuje da se za išta kaje i da je išta naučio”, rekla je.

“On je moju obitelj uništio! Moj muž koji je bio prometni policajac sada je u mirovini, ali je od smrti naše Magdalene živi mrtvac. To slobodno napišite… Ja se borim, radim u kampu, teško mi je. Imamo sina tinejdžera koji ima šesnaest godina i u spomen na svoju sestru Magdalenu upisao je srednju školu u Korčuli koju je Magdalena upisala, ali u prvi razred nije došla jer ju je ovaj mladić usmrtio, kao i našu obitelj”, kazala je Sandra Šimić,a prenosi RTL.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views