Mladom Lošinjaninu izrečena presuda zbog prijetnji premijeru Plenkoviću

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

“I ja ću kupiti avion i razvaliti, srušiti Vladu” kazao je tajnici premijera Andreja Plenkovića mladi Lošinjanin Ivan Jelić (22)

Izrekao je to u vrijeme pohoda “čovjeka s križem” u Zagreb kada je Vlada RH bila u jeku kampanje kupovine borbenih aviona dok je dio javnosti smatrao kako bi novce namijenjene za to trebalo upotrijebiti za kupnju lijekova za bolesnu djecu, prije svega “spiranzu”.

Ivan Jelić kazao je u rečenom razgovoru da je svjestan što govori, da će doći do premijera i tajnice te im “pokazati gdje im je mjesto, sve ih zgromiti i ubiti”, stoji u presudi. Tajnica je odmah o pozivu izvijestila premijera, a on je naložio da se o tome javi njegovoj službi osiguranja.

Danas je pak na riječkom Općinskom sudu zbog telefonskih prijetnji premijeru Andreju Plenković i članovima Vlade Ivan Jelić iz Malog Lošinja nepravomoćno osuđen na uvjetnu kaznu od godinu dana zatvora u koji neće ići ako u četiri godine ne ponovi nedjelo.

Sutkinja Vera Holjević Marincel utvrdila je obrazlažući presudu kako je dokazano da je Jelić 4. travnja 2018. nazvao javno dostupan telefon Vlade RH i tražio da ga spoje s premijerom.

Preusmjeren je na telefon premijerove osobne tajnice Đurđice Pavličević kojoj je, kako stoji u presudi, s namjerom da ustraši premijera, članove i zaposlenike Vlade, predstavivši se na upit tajnice imenom i prezimenom, rekao da “Vlada ima novaca za skupe avione, a nema za bolesnu djecu”.

Sutkinja Holjević Marincel ustvrdila je da je time ozbiljno prijetio smrću službenim osobama u obavljanju njihovih dužnosti.

Olakotne okolnosti pri presuđivanja bile su Jelićeva mlada životna dob i dosadašnja neosuđivanost, uz ocjenu sutkinje da će se ovom kaznom postići zakonska svrha kažnjavanja.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari