PODNIJET OPTUŽNI PRIJEDLOG

”Mrtav-pijan” vozio u Permanima i zaradio ”paprenu” kaznu!

Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 2,07 promila, izmjerena je u subotu, 20. veljače, 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, na području Permani

Proteklog  tjedna  na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 46 prometnih  nesreća, od kojih su tri teže, a 43 lakše nesreće. U ovim nesrećama su tri osobe teže,  a pet ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 300 .000 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovao je jedan pješak i pet alkoholiziranih vozača.

Alkotestirano je 167 vozača, od kojih je kod njih sedam utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg,  tri su imali koncentraciju do 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Najviše vozača pod utjecajem alkohola, njih osam je bilo u dobi iznad 35. godine života, tri vozača su bila u dobi između 25. i 35. godine života, a jedan je u dobi između 18. i 25. godine života.

U istom razdoblju najveća koncentracija alkohola 2,07 g/kg, izmjerena je 38-godišnjem vozaču osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka. Policija ga je zaustavila u subotu, 20. veljače oko 20.10 sati na području Permani. Zbog počinjenog prekršaja, protiv spomenutog vozača podnijet je optužni prijedlog kojim je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, predloženo izricanje novčane kazne u iznosu od 10.000 kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom “B“ kategorije na rok od šest mjeseci.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari