"NIJE HTJELA PRESTATI"

MUČNA PRIČA: ‘Imao sam 16 kad me silovala psihologinja. Nabijala se na mene, boljelo me…’

Ilustracija

Na Facebook stranici ‘Nisam tražila’ izašla je objava muškarca koji podržava žene u dijeljenju svojih traumatičnih iskustava jer je i sam silovan kada je bio tinejdžer

Srpska glumica Milena Radulović je optužbom za silovanje uglednog profesora glume Miroslava Mike Aleksića pokrenula lavinu u regiji. Žene su se povezale i sada na Facebooku anonimno preko stranice “Nisam tražila” dijele svoja mučna iskustva o silovanju, seksualnom zlostavljanju i uznemiravanju, koje su uglavnom počinili ljudi na “pozicijama”, njihovi mentori, profesori, stariji kolege…, piše Net.hr

Rodila se svojevrsna domaća verzija #MeToo pokreta, a još neke žene iz javnog života, poput glumica, odlučile su svoja, također potresna svjedočanstva, podijeliti s drugima i tako upozoriti na velik problem. Problem se krije u tome što žrtve šute jer često budu stigmatizirane i ne dobiju adekvatnu pomoć.

Niz problema na tom tragu razotkriven je i u Hrvatskoj.

Tako je u javnost dospjela priča da se na zagrebačkoj Akademiji dramskih umjetnosti odvijaju slične stvari. Ubrzo se pojavio i pokret “Nisi sama” te je pokazao da je mnogo više potencijalnih pedofila, predatora i silovatelja nego što to pokazuju brojke kojima nadležni barataju.

Na “Nisam tražila” izašle su i objave muškaraca koji podržavaju žene u dijeljenju traumatičnih iskustava jer su i sami zlostavljani ili silovani.

Traumatična svjedočanstva muškarca objavljeno na “Nisi sama” prenosimo u cijelosti:

“Ona je imala 30, a ja oko 19 godina. Radio sam sezonski u jednom restoranu, a tu se našla i jedna konobarica iz Splita koja bi me svaki put kad bi ušla u kuhinju hvatala i stiskala za guzicu. Više puta sam od nje tražio da prekine budući da imam djevojku i ona me nije zanimala. Također, kako smo živjeli u zajedničkom smještaju više puta mi je upadala u kupaonicu i govorila ‘pokaži mi ga, hoću vidjeti svog prijatelja’… Međutim, pukao mi je film i zaprijetio sam joj da ću sve prijaviti poslodavcu, a oni mi je odgovorila da ako to napravim da će mi prirediti pakao u životu te me optužiti za silovanje i napastovanje.

Priča druga.

 

Imao sam oko 16 godina, a ona oko 38. Upoznali smo se u jednom klubu. Došla je do mene i rekla mi da sam joj zgodan. Bila je jako prijatna, plaćala mi piće cijelu večer pa čak i nudila neke droge koje nisam htio konzumirati. Nakon toga me ispitivala gdje živim pa sam joj rekao ulicu i broj, nakon čega smo se razišli. Sutradan otvaram vrata i vidim nju kako sjedi u autu i trubi mi.

Bio sam skamenjen. Imao sam osjećaj kao da je cijeli dan čekala da izađem iz stana. Kad sam je pitao što želi, sugerirala mi je da sjednem u auto da se provozamo. Ubrzo je stala na benzinskoj pumpi i kupila kondome i alkohol te me odvela na neko polje bogu iza nogu dodavši kako ima dekicu u portapaku i da ćemo se sad seksati. Ja sam joj rekao da to nisam nikad radio i da mi je jako neugodno s obzirom na razliku u godinama, može mi biti mama. Kazala mi je da se ne brinem, svukla mi je hlače i stavila moje spolovilo u svoja usta govoreći mi kako je lijep.

Osjećao sam se užasno u tom trenutku jer nisam to htio, a niti znao što trebam raditi. Ubrzo me polegla na leđa i počela se nabijati na mene kao da je luđakinja, a mene je boljelo… Govorio sam joj da prestane, ali nije htjela. Uskoro sam saznao da je psihologinja u jednoj srednjoj školi, ima sina od 15 godina i sretno je udana.  Molim vas objavite ovo anonimno. Podrška svim žrtvama nasilja”, stoji u svjedočanstvu mladića, prenosi Danas.hr/Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari