BEZ POLOŽENOG ISPITA

Muškarac (30) u autu riječkih tablica bježao policiji pa se zabio u suhozid. Predložena kazna – 90 dana zatvora i 2.360 eura!

Ilustracija: fotografija ne prikazuje događaj opisan u tekstu. Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Izrečene su mu novčane kazne u iznosu od 2.360 eura te predložena zatvorska kazna, izvijestila je policija.

Riječ je o 30-godišnjem hrvatskom državljaninu kojeg je crikvenička policija pokušala zaustaviti u noći 14. ožujka na magistrali na području Jadranova, dok je krećući se iz smjera Crikvenice upravljao osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka.

Međutim, spomenuti nije postupio po znakovima policije za zaustavljanje već se oglušio te povećavajući brzinu nastavio vožnju u smjeru Krka, gdje je uslijed neprilagođene brzine na području Dobrinja vozilom udario u kameni suhozid.

U nastavku postupanja 30-godišnjak je priveden u službene prostorije policije te je utvrđeno da vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita “B” kategorije. Radi ovog prekršaja policija protiv njega podnosi optužni prijedlog kojim se od nadležnog suda traži da mu se izrekne kazna zatvora u trajanju 90 dana.

Pored tog prekršaja, utvrđeni su mu i drugi prometni prekršaji: ne postupanje po znaku policijskih službenika, odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu te izazivanje prometne nesreće. Zbog počinjenja ovih prekršaja izdani su mu prekršajni nalozi kojima su mu izrečene novčane kazne u ukupnom iznosu od 2.360 eura.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari