KAZNENO PRIJAVLJEN

Na Banderovu krajnje eskalirala svađa susjeda: Pijani muškarac (36) susjedu u kafiću prijetio plinskim pištoljem

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL/ Ilustracija

Policija je 36-godišnjaka za prijetnju kazneno prijavila mjerodavnom državnom odvjetništvu i predala pritvorskom nadzorniku, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici I. policijske postaje Rijeka proveli su kriminalističko istraživanje nad 36-godišnjim hrvatskim državljaninom kojega se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela prijetnje.

Sumnjiči se da je u četvrtak, 16. veljače, u popodnevnim satima na području Banderova u Rijeci 69-godišnjem hrvatskom državljaninu uputio ozbiljne prijetnje. 

“Naime, susjedu je prišao u ugostiteljskom objektu i koristeći oružje C kategorije (plinski pištolj) uputio mu uvrede i prijetnje koje su kod njega izazvale bojazan za život. Policija je osumnjičenika ubrzo pronašla i uhitila, a tijekom kriminalističkog istraživanja mu je izmjerena koncentracija alkohola u organizmu od 1,62 promila.

Temeljem naloga suca istrage provedena je pretraga doma i prostorija kojima se 36-godišnjak koristi na području Rijeke gdje je i pronađen plinski pištolj- sredstvo počinjenja kaznenog djela. Utvrđeno je kako to oružje nije registrirano niti osumnjičenik ima potrebnu dokumentaciju za posjedovanje spomenutog pa mu je isto oduzeto.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Po završetku istraživanja, zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje, 36-godišnjak je uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predan pritvorskom nadzorniku. Također je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o nabavi i posjedovanju oružja građana.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari