OVE SUBOTE

Što se dešava u Gorskom kotaru? Policija je opet imala pune ruke posla! 58-godišnjak vozio s više od 2 promila

Ilustracija: Igor Kralj/Pixsell

Osim prekršaja tijekom vikenda je u prometu evidentirano i 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško, a dvije su lakše ozlijeđene, stoji u izviješću policije.

Na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske i prošli vikend je proveden pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 214 prometnih prekršaja.

Od tog broja 67 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 21 na vožnju pod utjecajem alkohola, 15 na nekorištenje sigurnosnog pojasa te je utvrđeno i šest prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Osim navedenih, zabilježena su i  dva prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilima, kao i isti broj prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, ali i jedan prekršaj upravljanja u vrijeme važeće zabrane upravljanja te 100 ostalih prekršaja.

Najveća brzina od 175 km/h evidentirana je u subotu, 18. veljače u 13.07  sati,  na autocesti A6 na vijaduktu Zečeve Drage kod Vrbovskog. Navedena brzina snimljena je radarskim uređajem kada se osobno vozilo marke Mercedes, zagrebačkih registracijskih oznaka, kretalo u smjeru Rijeke na mjestu gdje je ograničenje kretanja određeno na 110 km/h.

U prekršajnom postupku utvrdit će se vozač koji je upravljao spomenutim vozilom pa   potom sankcionirati u skladu sa Zakonom o sigurnosti prometa na cestama.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 105 alkotestirana vozača,   21 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od  2,11 g/kg evidentirana je  58-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Ravne Gore.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u subotu, 18. veljače poslije pola noći, kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen Polo, delničkih registracijskih oznaka.

Odmah je izdvojen iz prometa te je zbog počinjenog prekršaja protiv njega podnesen optužni prijedlog. Policija mu je u skladu s važećim zakonskim propisima predložila novčanu kaznu od 1320 eura i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šestih mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,01 do 1,5 g/kg zabilježene kod osam vozača, sedam je vozača evidentirano s koncentracijom od 0,51 do 1,0 g/kg, četiri vozača su bila s koncentracijom od 1,51 i više g/kg, dok je dvoje vozača s koncentracijom do 0,50 g/kg. Jedan vozač je odbio alkotestiranje, a dvoje vozača testiranje na droge.

Inače, tijekom vikenda u prometu je evidentirano i 20 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teško ozlijeđena, a dvije su lakše ozlijeđene. Pozivamo i ovim putem sve sudionike u prometu na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari