'SNALAŽENJIMA' NEMA KRAJA!

Muškarac (59) iz tvrtke s područja naše županije utajio porez, država oštećena za desetke tisuća kuna

Ilustracija: Riportal - M. L.

Osumnjičeni 59-godišnjak kazneno je prijavljen za utaju poreza ili carine te povredu obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga

Policijski službenici Službe gospodarskog kriminaliteta i korupcije Policijske uprave primorsko-goranske u Rijeci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjim hrvatski državljaninom zbog počinjenja kaznenih djela iz domene gospodarskog kriminaliteta.

“Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako 59-godišnjak, kao ovlaštena osoba trgovačkog društva sa sjedištem na području Primorsko-goranske županije, neprijavljivanjem i netočnim obračunom poreznih obveza za 2019. godinu (poreza na dodanu vrijednost) je oštetio Državni proračun Republike Hrvatske za najmanje 35.000 kuna. K tome nije ni vodio poslovne knjige od 1. rujna do 31. prosinca 2019., a što je bio u obvezi, pa je na takav način onemogućio preglednost poslovanja društva s namjerom neprijavljivanja dužnih poreznih obveza.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Nakon završetka kriminalističkog istraživanja, protiv osumnjičenog 59-godišnjaka podnijeta je kaznena prijava mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog osnovane sumnje u počinjenje kaznenih djela utaja poreza ili carine te povreda obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari