Muškarac i žena umrli od uboda pauka: “Bio je u krevetu. Isprva nisu imali nikakve simptome, ali onda…”

Iako stotinama kilometara udaljeni, oboje su umrli u agoniji nakon što su prekasno otišli u bolnicu

Obitelji dvoje Brazilaca koji su umrli u agoniji od uboda pauka nakon što su odlučili ne potražiti hitnu medicinsku pomoć sada upozoravaju ostale da ne podcjenjuju smrtonosnu prirodu uboda. Rođaci Luciana Marchiora (48) rekli su da je bio “previše macho” da ode liječniku da provjeri ranu, piše Daily Mail.

Nije odmah otišao u bolnicu

U međuvremenu je obitelj 39-godišnje Ane Paule Topan optužila bolnicu za nemar, rekavši da u vrijeme uboda nije bio dostupan serum za liječenje ugriza. Iako su udaljene stotinama kilometara, obje žrtve tragično su umrle prošlog mjeseca od ugriza istog pauka. Pauka vrste jednostavno imenovane smeđi pauk.

Marchiora ugrizen je u Pato Brancu na jugu Brazila. Pauk se skrivao u njegovom krevetu. Ali bio je ‘previše macho’ da bi odmah otišao u bolnicu, nije ništa poduzeo do tri dana kasnije kada još uvijek nije urinirao otkako mu je zbog ugriza jako otekla noga.

Prebačen je u bolnicu i odmah primljen na intenzivnu njegu, ali umro je ubrzo nakon toga.

Anu Paulu Topan je puk ugrizao u Campinasu, na jugoistoku Brazila. Ona nije potražila pomoć sve do četiri dana kasnije jer nije imala loše simptome.

Potom je preminula u bolnici od silne boli kad lijekovi koje su joj davali nisu djelovali. Ožalošćeni članovi obitelji žrtava sada pokušavaju upozoriti druge s ciljem da se tragedija ne ponovi. Članovi obitelji upozoravaju da bi “bilo tko bilo gdje”, uz naznaku sumnjivog uboda pauka, trebao “trčati ravno prema Hitnoj i ne treba čekati da riskira ishod”.

Dodali su kako bi ljudi trebali biti posebno oprezni, jer se sićušna otrovna stvorenja mogu naći kako vrebaju širom svijeta na mjestima koja su izvan njihovih prirodnih staništa. Pozvali su sve da se uvijek potrude uslikati “ono što ih je ubolo”, kako bi se pravi protuotrov mogao brzo dati.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari