Muškarac na Mlaki vozio moped s 2,25 promila i bez dozvole za upravljanje!

Foto: Ilustracija (PU primorsko-goranska)

Pojačane mjere u prometu – zabilježeno 246 prekršaja

Na području Policijske uprave primorsko-goranske policija je pojačano nadzirala promet na cestama radi prevencije počinjenja prometnih prekršaja i smanjenja mogućnosti nastanka prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Sveukupno je zabilježeno 246 prometnih prekršaja, i to: 64 prekršaja prekoračenja brzine, 12 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 31 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 10 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, pet prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan  prekršaj  upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom te još 120 različitih prometnih prekršaja.

Najveća brzina izmjerena je 8. ožujka oko 12.45 sati kod vijadukta Osojnik gdje je iz smjera Rijeke u smjeru Zagreba, osobnim vozilom marke Mercedes, daruvarskih registracijskih oznaka vozač upravljao brzinom od 179 km/h unatoč ograničenju brzine od 110 km/h.
U ovom razdoblju alkotestirano je 48 vozača, a od 12 vozača s nedozvoljenom koncentracijom alkohola, njih šest je bilo u dobi između 25. i 30. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,25 g/kg izmjerena je 32-godišnjem vozaču mopeda marke Kymco, zagrebačkih registracijskih oznaka, koji  je zaustavljen poslije ponoći 8. ožujka na području Mlake u Rijeci.

Osim alkohola utvrđeno je kako mopedom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje i bez zaštitne kacige, a sa sobom nije imao prometnu dozvolu. Zbog počinjenja prometnih prekršaja isključen je iz prometa i zadržan u službenim prostorijama policije te uz optužni prijedlog tijekom jučerašnjeg dana doveden na daljnje postupanje na nadležni prekršajni odjel općinskog suda.

Inače, u ovom razdoblju dogodilo se 18 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena.

Policija će pojačano nadzirati promet na cestama i narednog vikenda radi čega pozivamo vozače i druge sudioniku u prometu na dosljedno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari