Ovo je monstrum koji je na staroj cesti Rijeka-Zagreb silovao biciklisticu. Prije je silovao i dječaka…

Foto: Facebook

Adamić je u rodnom Vrbovskom sijao strah i trepet nožem kojim je prisiljavao svoje žrtve na seksualne odnose

Siniši Adamiću (44), koji je osumnjičen za silovanje, pljačku i oduzimanje slobode njemačke biciklistice (20), određen je 30-dnevni istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i ponavljanja djela.

Adamić je osumnjičen da je nesretnu djevojku presreo, zatvorio u automobil, silovao i oteo joj novac. Pretpostavlja se da ju je u mjestu Skoblić Brdo, tri kilometra od Bosiljeva, vezao za stablo.

Serijski silovatelj je, prema pisanju Jutarnjeg lista, polovicu svojega života proveo po popravnim ustanovama i zatvorima.

Mlada Njemica noć je provela u mjestu Jarče Polje pokraj motela na samoj obali Dobre.

Vozeći se biciklom, prema njoj se zaletio nizak rastom, ali tjelesno krupni Siniša. Oborio ju je s bicikla i odvukao u šumu. Privezao ju je za drvo, a onda je počelo iživljavanje. Skinuo ju je i silovao.

Mještanin koji ga je ranije zapazio u vožnji došao je do njegova vozila i zazvao ga, pitajući ga što radi tu. Djevojka je iskoristila situaciju i pobjegla preko drugog izlaza iz šume, potražila pomoć i ubrzo se u slučaj uključila policija.

Za Sinišu mračnu prošlost javnost je doznala još prije šest godina kada je Jutarnji list je objavio ispovijest Karlovčanina Sanjina K., koji je odrastao u domovima za odgoj djece, a mladost je proveo po zatvorima, ukupno 22 od tadašnjih 36 godina. Istupio je u javnost želeći ukazati na nasilje kojemu su štićenici takvih ustanova svakodnevno izloženi. U tinejdžerskoj dobi završio je u popravnom domu na Cresu.

“Tu je krenulo po zlu. Tu me silovao Siniša Adamić, čovjek s kojim ću se kasnije naći i u Turopolju te u Lepoglavi. On je i danas tamo na izdržavanju kazne – za silovanje. S njim i još jednim dječakom pobjegao sam iz doma. U nekakvoj napuštenoj štali za ovce pronašao sam bajunetu od puške M-48. Uzeo mi ju je. Potjerao me na kat u kućici i prisilio me s tom bajunetom. Prisilio je i drugog da skine gaće. Dok me silovao, ja sam njemu radio oralno. Bili smo isto godište, ali ja sam bio sitan, a on mi je držao bajunetu uperenu u leđa”, ispričao nam je 2014. godine Sanjin.

Nakon izlaska iz ustanove Adamić je u rodnom Vrbovskom sijao strah i trepet nožem kojim je prisiljavao svoje žrtve na seksualne odnose. Iz tog razdoblja poznata su dva slučaja silovanja, za koja je bio osuđen na ukupno šest godina. Imao je prijava i za pokušaj ubojstva te za imovinske delikte – krađe i razbojništva.

S odsluženja kazni opet se vratio u rodno Vrbovsko 2005. godine. Isto ljeto odselio se u Čavle nedaleko od Rijeke. Tamo je 2007. godine, u svibnju, oteo 15-godišnju djevojčicu. Prijeteći joj skalpelom ugurao ju je u svoj Ford Orion. Ruke joj je lisicama vezao za volan. Putem prema Grobniku prouzročio je lakšu prometnu nesreću i sletio s ceste. Djevojčica je iskoristila njegovu neopreznost, izvukla nekako ruke iz lisica i pobjegla. O događaju je obavijestila majku, ona je pozvala policiju i Adamić je ubrzo uhićen. U to vrijeme na riječkom području imali su tri neriješena slučaja silovanja sa sličnim scenarijem. Ne zna se jesu li i kako su oni u međuvremenu riješeni, piše Jutarnji list.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari