Muškarac tijekom karnevala pao u more, spasio ga interventni policajac!

Riječ je o hrabrom činu pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka koji je tijekom osiguranja vidio osobu u moru gdje pluta i skočio u more kako bi je spasio

“Sinoć je u Rijeci završeno javno okupljanje kulturno-zabavnog karaktera-Riječki karneval 2020. – Međunarodna karnevalska povorka, na kojoj je sudjelovalo više od šezdeset tisuća posjetitelja. Tijekom ove karnevalske povorke nije bilo značajnijih narušavanja javnog reda i mira.”, izvijestili su iz Policijske uprave primorsko-goranske.

Ipak izdvajaju događaj spašavanja muške osobe iz mora na Rivi.

“Riječ je o hrabrom činu pripadnika Interventne jedinice policije Rijeka koji je tijekom osiguranja uočio osobu u moru gdje pluta, te bez odgode skinuo policijsku odoru s opremom sa sebe i skočio u more kako bi spasio osobu što je pala u more. S 55-godišnjim hrvatskim državljaninom interventni policajac je plivao do rive gdje su ga uz pomoć vatrogasaca izvukli iz mora.”, opisuju događaj iz PU primorsko-goranske.

Osim navedenog, pripadnici Interventne jedinice policije Rijeka postupali su i prema dvoje alkoholiziranih hrvatskih državljana koje su priveli zbog narušavanja javnog reda i mira, odnosno, vrijeđanja i omalovažavanja policije, kao i moralnih osjećaja građana. Po završetku postupanja, prekršajno su sankcionirani u skladu sa Zakonom o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno, Zakona o osobnoj iskaznici.

Za vrijeme održavanja povorke dvije osobe su lakše ozlijeđene, a zatečena je i jedna osoba s manjom količinom droge marihuana.

K tome je u središtu Rijeke na Adamićevom gatu evidentirano i potonuće barke, stoga je u tijeku utvrđivanje vlasnika plovila i okolnosti ovog događaja.

Policijski službenici također su zabilježili i pronalazak više novčanika s novcima i dokumentima, mobitela i drugih izgubljenih predmeta, pa pozivaju građane koji su vlasnici spomenutih stvari da se jave u I. policijsku postaju Rijeka ili u sjedište Policijske uprave primorsko-goranske, Žrtava fašizma 3, u nalazni ured te ih preuzmu.

Nakon završetka okupljanja, u 24 sata promet je normaliziran na svim prometnicama grada Rijeke.

Policijska uprava primorsko-goranska zahvaljuje svim građanima i posjetiteljima što je ovaj događaj protekao u povoljnom stanju javnog reda i mira.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari