Na e-mail joj stigla ponuda za kredit iz Toga: Naivna žena pristala i ostala bez tisuća kuna

Foto: Ilustracija

Ugovor je potpisala te ga vratila mailom pošiljatelju. Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. u nekoliko navrata uplatila novac

Nevjerojatan slučaj dolazi iz Ivanca u Varaždinskoj županiji. Naime, u mjesnu policiju stigla je 55-godišnjakinja s prijavom da je prevarena, piše Epodravina.

Sve je počelo porukom koju je žena iz Ivanca primila putem elektroničke pošte. U njoj je bila ponuda Asociacion Ayuda o kreditu banke BankAtlantigue sa sjedištem u Francuskoj.

Ponudili su joj kredit od 150.000 kuna na rok otplate od 20 godina. Naivna 55-godišnjakinja nasjela je na prijevaru i prihvatila ponudu putem elektroničke pošte te je primila ugovor o zajmu prvostupanjskog suda u zapadnoafričkoj državi Togo.

Ugovor je potpisala te ga je vratila mailom pošiljatelju.

Nije posumnjala da se radi o teškoj prijevari pa je od 14. kolovoza do 26. rujna 2019. godine u nekoliko navrata uplatila novac putem svjetske organizacije za prijenos novca, a sve u svrhu ”raznih troškova za realizaciju kredita”.

Materijalna šteta se procijenjuje na više tisuća kuna.
Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views