OPUSTIO SE NA GODIŠNJEM

Na otoku Krku Mađar mrtav pijan usred bijela dana vozeći bicikl prouzročio prometnu nesreću

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Proteklog tjedna dogodila se 71  prometna nesreća, od kojih je pet bilo težih a 66 je bilo lakših nesreća

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodila se 71  prometna nesreća, od kojih je pet bilo težih, a 66 je bilo lakših nesreća, stoji u priopćenju policije.

U ovim prometnim nesrećama pet je osoba teže, a 12 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 680.600 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovala su dva pješaka, 15 stranih državljanina, ali i 10 alkoholiziranih vozača. Ukupno su alkotestirana 232 vozača, od kojih je kod 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a jedan je odbio provjeru alkoholiziranosti.

VIDEO DANA:

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 11 je bilo u dobi iznad 35. godine života, dok su po četiri vozača bila u dobi od 18. do 25. godina života i u dobi između 25. i 35. godina.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je izmjerena je 49-godišnjem državljaninu Mađarske, koji je s navedenom koncentracijom alkohola upravljao biciklom te prouzročio prometnu nesreću s materijalnom štetom. Naime, spomenuti vozač je 4. lipnja oko 11.50 sati u Krku upravljajući biciklom pod utjecajem alkohola upravljačem udario u parkirano osobno vozilo.

Radi počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama, prekršajno je sankcioniran te mu je naplaćena novčana kazna.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari