Napadač na autobus pod utjecajem droge? Prije razbijačkog pohoda dva tjedna proveo u pritvoru

Večer prije bio je na partyju u Solinu, nakon kojeg je imao psihotičnu reakciju zbog konzumacije sintetičke droge

Testovi na opojnu drogu pokazali su kako je 29-godišnjak koji je u Sv. Kaji u nedjelju oko 6 sati ujutro razbijao “Prometov” autobus bio pod utjecajem amfetamina.

Večer prije bio je na partyju u Solinu, nakon kojeg je imao psihotičnu reakciju zbog konzumacije sintetičke droge. Do daljnjega će biti zadržan na Odjelu psihijatrije KBC-a Split jer se smatra opasnim za okolinu, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon što mu se stabilizira stanje, otpustit će se na liječenje te će se obavijestiti policija, koja nije mogla provesti kriminalističku obradu upravo zbog neubrojivog stanja 29-godišnjaka.

Neposredno prije razbijačkog pohoda, mladić je bio 15 dana u pritvoru po odluci prekršajnog suda zbog nasilja u obitelji jer je razbijao ulazna vrata stana jednog od roditelja.

Probleme s drogom ima otprije, više od pet godina, kada mu je dijagnosticirana i depresija. Kod 29-godišnjaka se s vremenom razvila politoksikomanija, tj. istodobna ovisnost o nekoliko narkotika, uključujući i alkohol. Do sada je već jednom bio zaprimljen na psihijatriji splitske bolnice.

U nedjelju ujutro je hospitaliziran pod dijagnozom akutne psihotične reakcije zbog konzumacije droge, nakon što su testovi urina pokazali da je uzeo amfetamine.

Njegovo ponašanje upućivalo je i laičkom oku na utjecaj droge jer je na hladnoći, odjeven samo u kratke rukave i hlače, najprije pokušavao zaustaviti nekoliko automobila, nakon čega je istrgnutim brisačem razbijao autobus.

Pri tome je govorio nesuvisle stvari, a, srećom, nije napao ni vozača ni putnike iz autobusa.
Vijesti.hr
Foto: Screnshot Facebook/Blackout party Split

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari