NE IGRATI SE S VATROM! Jučer gorjela vozila, apartmani i zelenilo prilikom spaljivanja trave i korova

FOTO: vatrogasci Rab

U ovim požarima, nasreću, nije bilo ozlijeđenih osoba, a pripadnici vatrogasnih postrojbi intervenirali su u hipu

Jučer su na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježena četiri požara, od kojih dva na vozilima, zatim u apartmanu te prilikom spaljivanja trave i korova. U ovim požarima nije bilo ozlijeđenih osoba.

Požar u apartmanu u mjestu Banjol na otoku Rabu izbio je oko 14.30 sati uslijed tehničkog kvara na sušilu za kosu, koje nije isključeno iz utičnice. U požaru je izgorjela putna torba s odjećom i obućom 32-godišnje državljanke Austrije, dok su djelomično nagorjeli osobni dokumenti, novčanik i dijelovi namještaja, a oštećenja su nastala i na zidovima, podu, namještaju i drugim stvarima. Isto tako, ovim požarom oštećen je 34-godišnji državljanin Austrije, dvoje hrvatskih državljana i tvrtka iz Varaždina, a materijalna šteta cijeni se na oko 50.000 kuna.

Nadalje, požari vozila zabilježeni su na izlazu iz tunela Čardak, na autocesti u smjeru Rijeke gdje je izbio požar na osobnom vozilu Citroen xsara te na osobnom vozilu Mercedes, parkiranom na području Vrbnika. Uslijed požara izgorio je prednji dio vozila Citroen xsara, dok je Mercedes izgorio u potpunosti, a požar je zahvatio i dio fasade. Uzrok požara spomenutih vozila je tehničke naravi, a ukupna šteta je oko 22.000 kuna.

Jučer, u jutarnjim satima na području Rujevice u Rijeci prilikom paljenja vatrena na otvorenom (spaljivanja trave i korova), a bez potrebnih odobrenja nadležne javne vatrogasne postrojbe, zatečena 49-godišnja hrvatska državljanka.

Zbog počinjenog prekršaja o ovom događaju izviještena je nadležna protupožarna inspekcija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari