BRZA REAKCIJA

Nepoznati muškarac nagovarao djecu da uđu u njegov automobil; Roditelji brzo reagirali…

Dalibor Urukalovic/PIXSELL/Ilustracija

Nakon dojava nekoliko roditelja da je nepoznati muškarac nagovarao njihovu djecu da uđu u njegov automobil, osječko-baranjska policija je identificirala i uhitila osumnjičenika, izvijestila je policija u subotu.

Policijska uprava zaprimila je dojave nekoliko roditelja da se, 25. i 27. siječnja ove godine, na ulici u jednom mjestu na području Osječko-baranjske županije, nepoznati muškarac zaustavio automobilom te nagovarao njihovu djecu da uđu u vozilo i pođu s njim, što su djeca odbila i udaljila se. Četvero djece povjerilo se roditeljima, nakon čega su roditelji kontaktirali policiju, piše Net.hr

Policijski službenici nadležne policijske postaje odmah su poduzeli intenzivne aktivnosti kako bi utvrdili sve okolnosti i činjenice, a navodi djece ubrzo su potvrđeni pa je nepoznati muškarac identificiran i uhićen 28. siječnja. Nad osumnjičenikom je provedeno kriminalističko istraživanje te se osnovano sumnja da je, na štetu četvero djece, počinio kazneno djelo pokušaja protupravnog oduzimanja slobode.

Nakon kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je predan pritvorskom nadzorniku, a policija je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu, navode u osječko-baranjskoj policiji.

“U ovom konkretnom slučaju ključnim se pokazalo povjeravanje djece svojim roditeljima te razvijena svijest djece o tome tko su im osobe od povjerenja, a za svoj postupak od načelnika policijske postaje dobila su “Pohvalnicu za hrabrost”.  Potičemo sve roditelje na razgovor s vlastitom djecom i ohrabrivanje da im se bez straha povjere ukoliko im se dogodi nešto uznemirujuće”, objavila je policija.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari