SVI SU POVEZANI?

U PITANJU SU DUGOVI? Najbolji prijatelj i rođak likvidiranog poduzetnika misli da zna motiv

30.01.2021.,Sibenik - Pucnjava u Razinama nedaleko od TLM-a. Propucane tri osobe u Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kaže kako je bilo tvrdnji da je osoba za koju se govori da je ubojica dugovao njegovom prijatelju koji je izrešetan u Vodicama

Najbolji prijatelj i rođak poduzetnika T.S. koji je iz automatskog oružja ubijen u subotu u Vodicama, sumnja da su motiv ubojstva dugovi.

“Vidjeli smo metke. Čuli smo pucnjavu. Šokirali smo se kad smo vidjeli što se dogodilo i da je ubijen čovjek koji je zapošljavao stotinjak ljudi“, rekao je za Večernji prijatelj ubijenog, dodajući kako je čuo da je u Šibeniku ubijeno  još troje ljudi.

„I svi su poslovno povezani s ubijenim kao i onaj za kojeg smo čuli da je ubojica. Ako je to točno, mogu vam reći da je bilo tvrdnji da je ubojica dugovao ubijenom, mom prijatelju, i da je moguće da je riječ o ubojstvu zbog dugova”, kazao je za Večernji list prijatelj ubijenog poduzetnika u Vodicama.

Slobodna Dalmacija je nakon policijskog priopćenja objavila kako je ubojica navodno B. K , vlasnik propale šibenske tvrtke Matkol, koja je imala niz trgovina i pekarnica u Šibeniku.

Policija je za sada objavila samo kako su na područje upućene dodatne snage zbog “potrage za osobom koju se dovodi u vezu s ubojstvima”, prenosi Net.hr.

Završio u stečaju, a za sve krivio ubijenog T.S.?

Kako piše Šibenski, po gradu se odmah nakon što su mediji objavili da je došlo do ubojstava pronijela priča po kojoj B.K. vlasnik šibenske tvrtke “Matkol” koja je po gradu imala lanac pekara.  na sastanak u Ražine, ispred svog proizvodnog pogona zvao stečajnu upraviteljicu R.D. te muškarca  koji je navodno trebao preuzeti neke njegove poslovne prostore.

Nesretnu je ženu očito dovezao muž na mjesto sastanka, a kada je stigao i muškarac kojeg B.K. zvao, , umjesto da se dogovore, B.K. je zapucao iz kalašnjikova. Nakon toga odvezao se do Vodica, a tek se treba utvrditi da li je znao da će se tamo ispred svog dućana naći T.S.  ili je i njega navukao na sastanak.

Suradnja s trgovinama ubrzo propala

Neslužbene informacije govore da je B.K. smatrao T.S. odgovornim za propast svoje nekad uspješne firme. Kad je  T.S.-ovo “Djelo” otvaralo lance svojih trgovina, B.K.  je sa vlasnicima dogovorio poslovnu suradnju  te da će trgovački lanac kupovati njegove pekarske proizvode. Cijela je priča dobro krenula, no onda je došlo do problema i trgovački lanac više nije plaćao B.K. isporuke, prenosi Net.hr.

Dug se gomilao, a upućeni govore da je onda B.K. s vlasnikom lanca trgovina,  T. S. dogovorio da dug kompenziraju u brašnu. No, ispalo je na kraju da je brašno imalo veću cijenu nego završni pekarski proizvod pa se nakon nekog vremena ispostavilo da je “Matkol” dužan “Djelu” preko pola milijuna kuna. Naravno, ovi su mu blokirali tvrtku, a nakon 120 dana FINA je pokrenula stečaj zbog duga koji se popeo na 831.702 kune.

Nije to bio jedini dug “Matkola” jer se pisalo nakon otvaranja stečaja da je dužan i Poreznoj upravi, OTP banci skoro tri milijuna kuna, Hrvatskim šumama, Tržnicama Šibenik, Zavodu za javno zdravstvo, Zelenom gradu itd.

No, očito je da je B.K. smatrao da je “Djelo” odgovorno za početak njegove propasti. Nekad uspješna firma tako je dospjela pod pasku stečajne upraviteljice R.D., piše Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari