IZMEĐU 2 I 3 UJUTRO

Noćna drama u Opatiji: Građani spriječili ‘pustošenje’ stana sugrađanke! 54-godišnjak navalio na sef, na njega navalili policajci

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Počinitelj je predan pritvorskom nadzorniku uz kaznenu prijavu za počinjenje krađe i teške krađe u pokušaju, stoji u izviješću policije.

Kriminalističkim istraživanjem koje su proveli policijski službenici opatijske policije u suradnji sa Službom općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske, kazneno je prijavljen 54-godišnji hrvatski državljanin.

Policija ga sumnjiči da je 4. i 5. siječnja počinio kaznena djela krađe i teške krađe provaljivanjem u pokušaju. Naime, u četvrtak, 5. siječnja, između 2 i 3 sata ujutro, 54-godišnjak je provalio u stan hrvatske državljanke na području Opatije te je pri tome pokušao otuđiti sef, ali nije u tom uspio.

“Temeljem dojave građana i brzom intervencije policije, prilikom izlaska iz stana kod zgrade su ga zatekli policijski službenici i uhitili. Tijekom postupanja su u blizini pronašli i teretno vozilo marke Renault Master, riječkih registracijskih oznaka, kojim se 54-godišnjak dovezao i u kojem se nalazio različiti alat, kao i drugi predmeti što se dovode u vezu s počinjenjem kaznenog djela.

Istraživanjem je utvrđeno kako je 54-godišnjak s još jednom osobom dan prije otuđio to vozilo na području Viškova koje je tada bilo otključano čime je vlasnika oštetio za najmanje 3000 eura.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Drugi počinitelj trenutno nije dostupan policiji i za njime je raspisana potraga.

Zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, 54-godišnjak je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu i predan pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari