ČUO SE SMIJEH PA KRIKOVI

Odvjetnica dječaka ubojice za RTL Danas otkrila koji su sljedeći koraci

Foto: Instagram

Na snimci se čuje da se neki od učenika čak smiju, dok ih učiteljica smiruje. ‘Sjedite, sjedite’, kaže učiteljica djeci koja su se počela smijati kada su se čuli prvi pucnjevi, misleći da su u pitanju petarde. Nakon toga, čuju se uzvici djece iz hodnika koja vrište i traže pomoć

O stravičnoj tragediji u školi u Beogradu oglasila se i Irina Borović, odvjetnica malodobnog napadača. U razgovoru za RTL rekla je da se dječak nalazi na posebnom Odjelu za neuropsihijatriju u Beogradu i da je 13-godišnjak i dalje u stanju šoka.

“Radi se od delikatnoj situaciji s kakvom se Srbija i srpska javnost još nikada nije susrela”, upozorila je odvjetnica i zamolila za strpljenje i razumijevanje ovakve situacije.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Pojasnila je i da on kao 13-godišnjak ne može pravno odgovarati bez obzira na činjenicu da je poznato da je počinio zločin.

“Ono što slijedi i što se još nije dogodilo su razgovori s cijelim timom psihologa, pedagoga, liječnika kako bi se definiralo i predložilo što dalje i gdje će biti smješten”, rekla je Borović o daljnjem postupku kako bi se utvrdila dječakova razina ubrojivosti.

Procurila je i uznemirujuća audio snimka iz škole u trenucima pucnjave, objavio ju je Blic.rs.

Na snimci se čuje da se neki od učenika čak smiju, dok ih učiteljica smiruje. “Sjedite, sjedite”, kaže učiteljica djeci koja su se počela smijati kada su se čuli prvi pucnjevi, misleći da su u pitanju petarde. Nakon toga, čuju se uzvici djece iz hodnika koja vrište i traže pomoć.

Pucnjevi su se nastavili, a glas djece koja mole za pomoć postao je sve jači i bliži učionici u kojoj su se nalazila djeca.

“Molim vas, pomagajte”, čuje se na snimci glas devojčice iz hodnika.

Učiteljica je zatražila od djece da ne napuštaju učionicu. “Molim vas, ne izlazite. Molim vas, netko je ušao s pištoljem”, rekla je učiteljica.

Podsjetimo, malodobni je napadač u srijedu ujutro ušetao u Osnovnu školu “Vladislav Ribnikar” na Vračaru s oružjem svog oca. Ubio je zaštitara. Potom je upucao osmero djece i nastavnicu. Oca su zadržali u pritvoru 48 sati. Napadač je imao cijelu listu za odstrel. Sinoć su se ispred škole okupili drugi učenici, roditelji, nastavnici i građani, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari