‘Profesorica je rukama krenula na pištolj. Ipak, pogodio ju je u ruku i trbuh’

Screenshot - Facebook

‘Učiteljica se ponijela herojski, htjela je zaštititi učenike, a vjerojatno je taj njezin potez spasio neku djecu’, navode upućeni izvori za Kurir

Trinaestogodišnji dječak koji je jučer počinio masakr u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” na Vračaru u Beogradu pri čemu je ubio osmero učenika i zaštitara, te ranio još šestero učenika i profesoricu povijesti, imao je detaljan plan, pripreman mjesec dana, u kojem je razradio svaki segment zločina koji je počinio, od trenutka ulaska u školu do trenutka izlaska iz iste, a imao je i popis žrtava.

Među žrtvama nisu bili samo učenici, već je njegova prva žrtva bio zaštitar, kojeg je upucao odmah na ulazu u školu, a potom i profesorica povijesti T.S., koja je u tom trenutku predavala.

Naime, učionica u kojoj su učenici imali sat povijesti prvi je kabinet blizu ulaza, pa su učenici i profesorica odmah čuli pucnjavu koja se dogodila u hodniku škole, kada je prvo napadnut zaštitar, a potom i tri učenice. Kako doznaje Kurir, učiteljica je otvorila vrata da vidi što se događa.

‘Učiteljica se ponijela herojski’

“Dječak s pištoljem u ruci uperio je i u nju. Pokušala ga je spriječiti i doslovno je rukama krenula na pištolj, valjda je u tim trenucima htjela zaustaviti hice. Ipak, pogodio ju je u ruku i trbuh”, pričaju za Kurir upućeni izvori i dodaju: ‘Učiteljica se ponijela herojski, htjela je zaštititi učenike, a vjerojatno je taj njezin potez spasio neku djecu. Pretpostavlja se da je profesorica time što je stajala na ulazu u učionicu i rukama prema pištolju kupila vrijeme da se učenici sakriju i smanjila štetu’.

Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

Ranjenu profesoricu je Hitna pomoć prevezla u Urgentni centar, gdje je primljena s još troje svojih ranjenih učenika.

Stanje ozlijeđenih

Ravnatelj Kliničkog centra Srbije dr. Milika Ašanin rekao je jutros medijima da je troje od četvero ranjenih koji se nalaze u Urgentnom centru sasvim dobro, da su budni i da liječnici s njima razgovaraju. Riječ je o dvoje učenika i profesoru.

“Što se tiče četvrtog pacijenta, došao je s teškim, složenim, prostrijelnim ozljedama prsnog koša, vrata i kralježnice, imao je dvije operacije. Bolje mu je, budan je, ali moramo biti jako oprezni i kvalificirati da je stanje kritično. Danas ćemo imati niz kontrolnih pregleda i snimanja kako bismo vidjeli efekte operacija”, rekao je dr. Ašanin.

Kako saznaje Kurir, ozlijeđeni dječaci koji su smješteni u Dječjoj klinici Tiršovoj su u stabilnom stanju, dok je stanje ranjene djevojčice nepromijenjeno, ona je u teškom stanju.

“Djevojčica koja je jučer hitno operirana zbog ozljeda glave vitalno je ugrožena, u kritičnom je stanju i na intenzivnoj je njezi. Doktori čine sve da je održe u životu, ali njeno opće stanje je jako teško i vitalno je ugrožena”, doznaje Kurir iz bolnice, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari