TVRDI DA NE BI PONOVIO

Odvjetnica vojnika koji je tukao ‘Djeda Mraza’: ‘Žao mu je. Zabrinut je za zdravlje oštećenog mladića’

Rekla je da je tužiteljstvo tražilo istražni zatvor po dvije osnove, da je uvažena samo jedna, te da je njen klijent zabrinut za zdravlje oštećenoga

Na teret mu se stavlja sumnja na počinjenje kaznenog djela nanošenje teških tjelesnih ozljeda, a za to je previđena zatvorska kazna i do pet godina

Osumnjičenome za to da je na Badnjak oko 15 sati u Slavonskom Brodu volejem nokautirao mladića odjevenog u kostim Djeda Mraza, danas je na Županijskom sudu u Slavonskom Brodu sudac istrage odredio mjesec dana istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja djela.

Odvjetnica osumnjičenog 24-godišnjaka Anita Pezer objasnila je:

“Državno odvjetništvo je za njega tražilo istražni zatvor po dvije osnove. Moram napomenuti da je jedna osnova otklonjena, samo po jednoj osnovi je određen istražni zatvor. Mi, naravno, imamo rok od tri dana za žalbu koju ćemo svakako uložiti jer smatramo da ne postoje pravne osnove za određivanje tog istražnog zatvora.”

“Moram napomenuti da je mom branjeniku izuzetno žao zbog svega što se dogodilo, te mu je u prvom redu bilo bitno kakvo je njegovo (oštećenikovo, op.a.) zdravstveno stanje. Izuzetno je sretan, koliko to već može biti u ovakvoj situaciji, da je njegovo (oštećenikovo) stanje stabilno i da nije u nikakvoj većoj zdravstvenoj opasnosti”, dodala je.

Izvođenje osumnjičenog vojnika sa suda

Ranije smo pisali da je mladiću u lokalnoj bolnici utvrđeno da mu je puknuo bubnjić, između ostalog.

MORH nam je danas potvrdio, s obzirom na to da je 24-godišnjak aktivni pripadnik Oružanih snaga RH, dakle vojna osoba, da se protiv njega već vodio stegovni postupak 2021., što bi odgovaralo informaciji o ranijoj kažnjavanosti za kazneno djelo nanošenja tjelesne ozljede i prijetnje.

O svemu se očitovao i Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu svojim pripćenjem u kojem potvrđuju da vojnik, koji je pretukao “Djeda Mraza”, ide u jednomjesečni istražni zatvor.

Općinsko državno odvjetništvo navodi da su poduzeli dokaznu radnju prvog ispitivanja osumnjičenog državljanina Republike Hrvatske (1998.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 24-godišnjak 24. prosinca 2022. između 15 i 15:30 sati u Slavonskom Brodu (Šetalište braće Radića kod kbr. 12), tijekom tučnjave više osoba, snažno nogom udario oštećenika (2001.), odjevenog u odijelo Djeda Mraza, u predjelu glave dok je bio na tlu, prethodno oborenog u istoj tučnjavi, uslijed čega je oštećenik zadobio tešku tjelesnu ozljedu”, navode u priopćenju.

Također, prijavljeno je još devet sudionika koji su sudjelovali u tučnjavi, od kojih je pet mlađih punoljetnika, odnosno do 21. godine života. Nakon ispitivanja pušteni su na slobodu.

Općinsko državno odvjetništvo u Slavonskom Brodu je predložilo sucu istrage određivanje istražnog zatvora od mjesec dana, a sudac Županijskog suda je prihvatio zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Glasnogovornik Županijskog suda potvrdio je da se je za nanošenje teških tjelesnih ozljeda predviđena kazna od šest mjeseci do pet godina zatvora, piše RTL Danas.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari