Ogorčeni Riječanin kojeg su zbog tetovaže premlatili u Splitu: ‘Zar netko treba ostati invalid da bi pravni sustav intervenirao?!’

Foto: Ilustracija (Youtube)

Konstatirane su mu lakše ozljede, razbijena hrskavica nosa, ali bez pomaka kosti. Zbog toga će cijeli napad najvjerojatnije biti okarakteriziran kao narušavanje javnog reda i mira

27-godišnjem Riječaninu, drugi posjet Splitu neće ostati u lijepom sjećanju. Napadnut je na Matejuški, kultnom splitskom mjestudok je s djevojkom bezbrižno šetao čekajući ponoć i rođendan, piše Novi list.

“Djevojci baka i djed stanju u Splitu, dolazili smo i prije, a u noći sa srijede na četvrtak odlučili smo prošetati Rivom. Parkirao sam auto te smo krenuli prema Rivi, negdje oko 23 sata, možda 23.30. Putem nas je presrela skupina mladića, njih četvorica, između 20 i 25 godina. Jedan me pitao: “Piše li ti na ruci Rijeka”, na što sam mu odgovorio – da. Potom su htjeli da skočim u more, odbio sam, pa je jedan ponovio glasno: Skoči u more!”, prisjeća se te večeri Riječanin, dodajući da su nakon toga nasrnuli na njega. U jednom trenutku pao je na tlo te su krenuli udarci nogama.

“Dok sam ustajao, jedan me udario svom snagom u nos, zateturao sam, a onda su ljudi počeli vikati i zvati policiju pa su se razbježali. Kako sam od udaraca bio dezorijentiran, izgubio sam ravnotežu i pao u more”, ispričao je muškarac koji je zadobio lakše tjelesne ozljede.

Iz splitske policijske uprave potvrdili su cijeli događaj te naglasili da su njihovi djelatnici stigli na intervenciju u 23.25 sati na Trumbićevu obalu te ispratili 27-godišnjaka na Hitnu pomoć.

“Svojom pričom samo želim upozoriti sve što se može dogoditi, a i da su hrvatski zakoni neefikasni. Rođen sam u Rijeci i sa šest godina sam s obitelji odselio u Njemačku, gdje danas živim. Dolazimo svako ljeto na godišnji odmor u Hrvatsku i nemam nikakve veze s navijačima niti nogometom. Na ruci imam istetovirano Rijeka kao ime mog rodnog grada, nikakav grb kluba niti bili što slično”, naglašava 27-godišnjak.

Konstatirane su mu lakše ozljede, razbijena hrskavica nosa, ali bez pomaka kosti. Zbog toga će cijeli napad najvjerojatnije biti okarakteriziran kao narušavanje javnog reda i mira, što su mladiću već objasnili. I to ga posebno ljuti.

“Zar netko treba ostati invalid, bez oka ili s teškom ozljedom glave, što se meni umalo dogodilo, da bi pravni sustav intervenirao?! Sve da ih i pronađu, za napad će dobiti neku novčanu kaznu. U Njemačkoj bi ih uveli u evidenciju pa bi kasnije puno teže našli posao u nekoj dobroj firmi zbog tog dosjea s nasilničkim ponašanjem”, ispričao je za Novi list.

Vijesti.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views