'PUCAO JE ISPOD STOLOVA'

Otac učenice: ‘Pogledao ju je u oči… Vidjela je kada je djevojčicu upucao u glavu’

Photo: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL

Njegova kći je vidjela kada je K.K upucao djevojčicu u glavu, a potom u učenika koji se sakrio ispod stola

Osmero učenika i zaštitar Osnovne škole “Vladislava Ribnikara” u središtu Beograda ubijeni su, a još sedmero je teško ozlijeđeno u srijedu ujutro kad je na njih pucao 14-godišnjak.

Milan Milošević, otac djevojčice koja je bila na satu povijesti, ispričao je za srpski Telegraf što se dogodilo jutros.

“Sakrili su se ispod stolova i on je išao redom i pucao ispod stolova. Čuo sam da je pucano na satu povijesti. Pogledam raspored, ona ima prvi sat povijest. Supruga je vrištala na telefon, dali su joj službeni auto da dođe do škole. Pozlilo joj je, dali su joj sedative”, prepričava otac djevojčice koja je pukom srećom preživjela napad.

‘Pogledao je moje dijete u oči, ali je pištolj bio okrenut na drugu stranu’

“Djeca su plakala, grlila se. Djevojčica je bila u krvavoj majici jer je pala preko dječaka koji je upucan. Mnogi roditelji nisu mogli dobiti djecu na telefon. Mojoj kćeri je, na primjer, ostao telefon u učionici. Nastavnici su gledali da se djeca što prije zbrinu kod roditelja”, priča Milan.

Njegova kći je vidjela kada je K.K upucao djevojčicu u glavu, a potom u učenika koji se sakrio ispod stola.

“Prvo su čuli pucnje, svi su mislili da su petarde. Ali nastavnica je promijenila izraz lica, izgleda da je shvatila što se događa. Tada je upao u učionicu. Dvije djevojčice su pogođene i pale su na klupu kao da spavaju. Dječak koji je upucan u nogu je istrčao prvi, moja kći za njim. Pogledao ju je u oči, ali je pištolj bio okrenut na drugu stranu. Vidjela je kada je djevojčicu upucao u glavu.

‘Odvratno je što javljaju sve te ljude zbog jedinice iz povijesti’

Rekla je da je puklo i da je krv bila na sve strane. Njena prijateljica koja je ostala u učionici je rekla da su se sakrili ispod stolova i da je on išao i redom pucao ispod stolova. Bilo ih je 23 u školi. Moja kći je preživjela samo jer je bila pribrana, jer je brzo reagirala i sjedila je u prvoj klupi, pa je istrčala van među prvima”, priča otac preživjele djevojčice i dodaje da je kroz vrata vidio tijelo Dragana koji je radio kao osiguranje u školi i bio omiljen.

K.K. je, kako kaže Milan, nedavno došao u razred i bio je perfektan đak.

“To odjeljenje se formira od najboljih učenika u školi i on je nedavno došao. Taj dečko je bio savršen učenik. Odvratno je što javljaju da je pobio tolike ljude zbog jedinice iz povijesti. On je promijenio razred, šest godina je bio u drugoj smjeni. Kaže da su ga zadirkivali, da je malo i mucao. Kod njih nije imao probleme ni s kim u odjeljenju. Ne očekujete od djeteta koje viđate svaki dan da će izvaditi pištolj i pucati u vas”, kaže Milan.

‘Moje dijete je dobro, ne znam što bi bilo da nije’

Da je pucao i nasumice, ističe Milan, dokaz je i ubojstvo djevojčica koje nisu bile na popisu.

“Dvije dežurne djevojčice nisu bile na tom njegovom popisu. Znači on je počeo pucati i nasumično. Moje dijete je dobro, ne znam što bi bilo da nije. Dečko koji je istrčao ispred moje kćeri je pogođen u nogu”, kaže.

“Moja žena je izvan sebe, leži s kćeri zagrljena na krevetu. Sin mi je bio izbezumljen. Odmah se svi roditelji stave u ulogu ovih čija djeca nisu preživjela. Ovo je strašno, plaču i prijatelji koje nikad nisam vidio da plaču”, rekao je Milan, prenosi Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari