STRAVA U SRCU BEOGRADA

Video | Regija plače zbog masakra, izlaze detalji o 14-godišnjem napadaču; Što planira Fuchs? ‘Možda bi trebalo postaviti detektore metala…’

Što se tiče motiva ovog stravičnog događaja, on još nije potvrđen

Osmero učenika i zaštitar Osnovne škole “Vladislava Ribnikara” u središtu Beograda ubijeni su, a još sedmero je teško ozlijeđeno u srijedu ujutro kad je na njih pucao 14-godišnjak.

Iz Beograda se za RTL Danas javio reporter Boris Mišević koji je rekao kako Beograđani u sve većem broju pale svijeće i donose cvijeće.

“Policija i dalje čuva školu, zločin se dogodio u samom srcu grada, nalazi se pet do sedam minuta hoda od Gradske skupštine, ljudi ovdje donose cvijeće, polaže se cvijeće”, rekao je.

Motiv još nije potvrđen

Što se tiče motiva ovog stravičnog događaja, on još nije potvrđen.

“Priča se da je imao problema s mucanjem, spominje se teorija da su ga zadirkivali pa je doživljavao vršnjačko nasilje, pa je to bio dublji motiv njegovog zločina. Činjenica je da je s ocem išao u streljanu”, rekao je reporter.

Veći nadzori u školama u Hrvatskoj?

Kako ovakve scene očito više ne dolaze samo iz daleke Amerike, ministar obrazovanja Radovan Fuchs za RTL je otkrio što su pokrenuli za dodatnu sigurnost hrvatskih škola.

“Škole su u Hrvatskoj sigurne. U ovom slučaju ćemo razmišljati kako ih učiniti još sigurnijima. Moglo bi se ići u nekim većim nadzorima uoči škole i u uočavanju određenih problema djece koja su u tim školama. Danas smo mi odmah formirali jedan tim u unutarnjem ministarstvu koje će dati određene prijedloge u tom kontekstu. Škole imaju domare, uvijek je pitanje koliko jedna osoba treba biti na jednom mjestu i doprinosi li povećanje tog osoblja dodatnoj sigurnosti. Možda bi trebalo postaviti detektore metala na ulaz u škole, ali zamislite te učenike i djecu i nose hrpu pernica u torbi…”, objasnio je Fuchs za Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari