'OVO SE NE PAMTI'

Otočani šokirani ubojstvom bebe magarčića: ‘Divljak ga je udavio konopom i drugim krajem vezao za majku!’

Ilustrativna fotografija: Srecko Niketic/PIXSELL

‘Ovo što se dogodilo nije normalno’, kaže šokirani vlasnik farme

Stanovnici Dugog otoka zgroženi su ubojstvom tek okoćenog magarčića, starog niti 24 sata. Poznati OPG-ovac Sebastian Jagić nije mogao vjerovati što je zatekao na svojem imanju, tri-četiri kilometra udaljenom od mjesta Sali.

Magarčića je pronašao s debelim užetom oko vrata, čiji je drugi kraj bio vezan za njegovu majku.

“Ili ga je netko udavio pa vezao za majku ili ga je živog vezao za nju, pa ga je ona jadna sama udavila jer ga je vukla za sobom po imanju. To ne znam. Samo znam da ovo što se dogodilo nije normalno”, rekao je za Slobodnu Dalmaciju Jagić, koji zajedno s bratom dugi niz godina drži magarce.

Brat je bio u subotu ujutro i nahranio ih. Tamo je bila i ta magarica koja je svaki čas trebala donijeti na svijet mlado pule.

“Zato znamo da je okoćen u popodnevnim satima tog dana. U nedjelju ujutro pošao sam do njih, jer te umiljate životinje često pokazujemo turistima, koji su oduševljeni i vole se fotografirati pokraj njih. I zamislite sad: dođemo tamo, a jedan me od turista pita “Što je ovom malom?”, prepričava uzgajivač, i sam zgrožen onim što je vidio:

“Malo pule, tek okoćeno, neki je divljak udavio konopom i drugim krajem konopa vezao ga za majku!? Koji monstrum to može napraviti, ima li stvarno takvih neljudi?”

To je, po njegovoj računici, morao biti odrastao čovjek s automobilom. Ili su, kaže, pijana posla.

Policija je obavila očevid

“Mogu vam reći da su i oni bili zgroženi, kao i cijelo mjesto. Ovakvo što se ne pamti”, komentirao je uznemireni vlasnik farme, prenosi RTL.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari