U BRIBIRU

Ovaj mladić (27) dobro je ‘produžio’ vikend; Noćas ulovljen za volanom VW-a riječkih tablica s gotovo 3 promila!

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija je i proteklog, produženog vikenda pojačano nadzirala promet na cestama te zabilježila sveukupno 168 prometnih prekršaja

Najveća koncentracija alkohola od 2,92 g/kg  izmjerena je noćas  21. studenoga oko 1,30 sati na području Bribira, gdje je 27-godišnjak upravljao osobnim vozilom marke Volkswagen, riječkih registracijskih oznaka.

“Zbog opasnosti da će nastaviti s činjenjem prekršaja i ugrožavanjem sigurnosti prometa na cestama, zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola. Policija protiv 27-godišnjaka nadležnom općinskom sudu podnosi optužni prijedlog kojim se predlaže izricanje novčane kazne u iznosu od  10.000   kuna i zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije na rok od šest mjeseci.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Najveća brzina od 96 km/h  izmjerena je 19. studenog oko 8 sati kod vijadukta Svilno,  gdje je vozač teretnog vozila marke Iveco, delničkih registracijskih oznaka upravljao vozilom krećući se navedenom brzinom, iako je na toj dionici ograničenje brzine 40 km/h.

Osim spomenutih vozača, temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama prekršajno su sankcionirani i ostali počinitelji prekršaja u prometu.

Najviše je zabilježeno prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – ukupno 26, zatim 18 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, deset prekršaja  korištenja mobitela u vožnji  i osam prekršaja prekoračenja brzine.Pored toga, zabilježeno je deset prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, četiri prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava, jedan prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane te još 91 različiti prometni prekršaj.

U ovom razdoblju dogodilo se 29 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba lakše ozlijeđena

Policija i nadalje poziva vozače  i sve ostale sudionike u prometu na odgovorno ponašanje, uz dosljedno pridržavanje svih prometnih pravila i propisa, posebice ukoliko su nepovoljne vremenske prilike i na cestama proglašeni zimski uvjeti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari