'VIDJET ĆEŠ TI TKO SAM JA!'

‘Je*** ti mater, imam HDZ-ovu iskaznicu!’ Branitelj i braniteljica se zakačili oko parkinga, pale teške riječi!

Photo: Pixsell/PIXSELL

Nakon što je utvrđeno da postoji liječnička dokumentacija da se žena liječila u jednoj psihijatrijskoj bolnici, sud ju je oslobodio optužbe

Na parkiralištu u zapadnom dijelu Zagreba prošle je godine u prosincu došlo do sukoba muškarca i žene koji je nedavno završio na Općinskom prekršajnom sudu u Zagrebu. Do problema je došlo zbog parkiranog automobila muškarca koji je bočnim rubom prelazio parkirnu crtu, javlja Zagreb.info.

Žena je parkirala svoj automobil tik do njegovog što ga je, prema njezinim riječima, jako razljutilo te je izašao iz auta i počeo vikati govoreći joj da je udarila u njegovo vozilo. Vrijeđao ju je da je krava, govorio da je on hrvatski branitelj i da njegov automobil vrijedi 178.000,00 kuna te da će mu platiti za pričinjenu štetu svaku kunu.

Ona mu je uzvratila da nije svojim vozilo naletjela na njegovo niti ga oštetila, nakon čega ju je on nastavio vrijeđati, naglašavajući status hrvatskog branitelja. Žena je izašla iz auta i rekla da je i ona hrvatski branitelj i dragovoljac domovinskog rata, te da je bila jedna od osnivačica HDZ-a.

Tvrdila da boluje od PTSP-a

Na sudu je izjavila da je braniteljica Domovinskog rata, da boluje od PTSP-a koji se manifestira na način da je u depresiji te da jedva govori i jedva komunicira s ljudima, zbog čega je na sudu tvrdila da nije moguće da bi se ponašala na način koji joj se stavlja na teret.

Tvrdila je da mu je mirnim tonom rekla da je i ona braniteljica te da nije vikala i nije remetila javni red i mir. Pritom je naglasila da je muškarac bio nepropisno parkiran tako da ni druga gospođa nije mogla izaći sa svojim automobilom s parkirnog mjesta, a ona nije mogla ući.

Zbog toga mu je, kako tvrdi, prigovorila, no muškarac je to shvatio kao napad. Kad je krenula mobitelom fotografirati njihova vozila, muškarac ju je navodno gurnuo te je skoro pala preko rubnjaka, a skupocjeni mobitel joj je pao na cestu i razbio se.

Kao zaposlenici u jednom ministarstvu mobitel joj je neophodan za obavljanje poslova. Žena tvrdi da je nastala velika šteta koju ona sama ne može nadoknaditi. Policija nije utvrdila nikakva oštećenja na automobilima.

Njegova verzija priče

Muškarac je tvrdio da je išao u banku te da je automobil ostavio na proširenju uz cestu koje se nalazi preko puta centra. Budući da banka nije radila, okrenuvši se prema svom Audiju te ugledao je kako mu neka gospođa Suzukijem udara automobil vozeći unatrag. Istaknuo je da je žena svojim stražnjim dijelom auta gurnula prednju stranu njegovog vozila. Kada joj je on mahnuo i viknuo, tvrdi da je žena tada počela vikati na njega “je*** ti mater, ja sam nositeljica HDZ-ove iskaznice, vidjet ćeš ti tko sam ja”.

Tvrdi da mu je odmah počela psovati i govoriti mu gdje parkira, da ona tu stanuje da mu pi*** materina, otkud je je on došao, gdje je stao. Priznao je pritom da je i on koristio ružne riječi te se zbog toga ispričao.

Istaknuo je da nije imao namjeru zvati policiju već da je ponudio europsko izvješće. Međutim, žena je, kako tvrdi, na inzistirala na policiji zbog čega su čekali dva sata što mu je, kaže, uzrokovalo dodatne probleme jer je otac troje djece od kojih je jedno s posebnim potrebama pa mu se žurilo kući.

Muškarac tvrdi da je nakon tog događaja dobio prekršajni nalog na nekih 192 i 500 kuna troškova zbog remećenja javnog reda i mira te da je tu kaznu platio. Obrana je smatrala da je iskaz muškarca nevjerodostojan i da je neistinito tvrdio da je bio izvan vozila, kao i da je žena njemu prva pristupila i počela ga vrijeđati.

Utvrđeno je da postoji liječnička dokumentacija da se žena liječila u jednoj psihijatrijskoj bolnici, pa ju je sud oslobodio od optužbe primjenjujući pravno načelo „in dubio pro reo“ (lat. ‘u dvojbi u korist optuženika’).

Protiv ove presude ovlaštene osobe mogu podnijeti žalbu, piše Net.hr.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views