PROCURILI DETALJI

Ovo je osumnjičeni šef bande: U Zagrebu je vodio čopor koji je glumio policajce i bankare, a ljudima su ukrali 1,4 mil. kuna

Foto: Facebook

Lopovi su na prevaru, glumeći bankare i policajce, ljudima ukrali velike svote novca

Uskok je pokrenuo istragu protiv desetorice muškaraca s koprivničkog područja osumnjičenih da su ilegalno prodali najmanje 61 tonu duhana, čime su oštetili državni proračun za najmanje 52,4 milijuna kuna te ostvarili protupravnu korist od najmanje 15,2 milijuna kuna, a uhićeno je i 20-ak prevaranata na zagrebačkom području.

Kako prenosi Telegram, u Zagrebu je razotkrivena banda od 15-ak prevaranata koje su predvodili Romano Beganović i Kristijan Šajn. Taj isti čopor ljudima, ponajviše onima starije životne dobi, ukrao je oko 1.4 milijuna kuna.

Najčešća meta: ljudi starije životne dobi

Ta je banda na prevaru, glumeći bankare i policajce, ljudima ukrala ogromne svote novca. Osumnjičeni Beganović, Šajn i njihovi suradnici kontaktirali su oko 300 osoba tražeći među njima svoje žrtve, prenosi Telegram, a policija ih je prisluškivala.

Kako tvrde istražitelji, 7. studenog domogli su se oko 75 tisuća kuna, da bi taj isti dan 89-godišnjaku sa zagrebačkog kvarta Medveščak uzeli čak 300 tisuća kuna.

Ukradenim se pohvalili i na Fejsu

Zanimljivo, osumnjičeni su svoje društvene mreže zatrpavali fotografijama luksuznih vozila i zlatnog nakita, no još uvijek nije poznato hoće li im policija na teret staviti i pranje novca.

Podsjetimo, Šajn je prije svega dvije godine bio nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora zbog iste ovakve prevare. Zajedno s njim tada su krivima proglašene još dvije osobe, i to zato što su dvjema ženama uzeli ukupno 75.500 eura. I njima su tvrdili da moraju provjeriti novac, pa im je jedna predala 65 tisuća eura, a druga 10.500 eura.

Ipak, kako prenosi Telgram, ostaje za vidjeti jesu li istražitelji ovoga puta uspjeli utvrditi na koji su način Beganović, Šajn i njihovi suradnici dolazili do informacija o financijskom stanju žrtvi, odnosno, drugim riječima – jesu li imali krticu u bankama, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari