TREBAMO LI SE ZABRINUTI?

Zaredale tragedije na hrvatskim cestama: Stručnjak otkrio što se to događa i koji je ‘recept’ za nesreću

Ilustrativna fotografija

Sudski vještak Goran Husinec u razgovoru za Net.hr ističe da je to puka slučajnost, odnosno ‘nekakav prosjek’

Posljednjih nekoliko dana, stupce crne kronike pune prometne nesreće s tragičnim ishodima.

U kratkom vremenu, zaredalo se nekoliko strašnih nesreća u kojima su život izgubili vatrogasac, bračni par na motoru, dok je u frontalnom sudaru dva osobna automobila noćas u Sesvetama život izgubila još jedna osoba.

Događa li se na našim cestama nešto što bi nas trebalo zabrinuti? Sudski vještak Goran Husinec u razgovoru za Net.hr ističe da je to “puka slučajnost, nekakav prosjek“.

“Ništa se nije značajno dogodilo da bi se te nesreće zbog nekih stvari zaredale. Svaka od tih nesreća su imale neku drugu poveznicu“, kaže nam ovaj stručnjak.

“U Goričanu je čovjek bio u stanju smanjene razine svijesti te se još utvrđuje zbog čega. Da li je zaspao ili mu je pozlilo, to se još uvijek ne zna dok se ne naprave toksikološka i patološka obdukcija. Kada će se znati rezultati obdukcije, onda će se znati zašto se nesretni čovjek zabio u naplatne kućice“, kaže Husinec.

“Slučaj pogibije dvoje ljudi na motoru, to je alkoholizirani vozač im uzeo prednost i to je jedna tipična nesreća koja se događa u proljetnim mjesecima kada krenu motoristi“, ističe Husinec.

Pojačan intenzitet

S prvim danima lijepog vremena motoristi krenu na cestu, a vozači ne paze; pogotovo vozač koji je bio jako alkoholiziran. “To je recept za nesreću“, dodaje.

Upitan očekuje li nas onda više nesreća u narednom periodu, Husinec kaže da će se intenzitet pojačati, kao i svake godine.

“Uvijek svake godine na proljeće imamo više stradalih motorista, a u zadnje vrijeme sve više i biciklista jer je biciklistički promet u porastu. Očekujem ove godine da će biti i romobilista, jer ih je sve više na cestama pa će se sigurno i sa njima događati nesreće”, rekao je sudski vještak Goran Husinec u razgovoru za Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari