IZA PONOĆI, BEZ KACIGE

Pijana Riječanka (30) noćas u centru grada pala s romobila i teško se ozlijedila

Foto: Riportal

Vozače ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu, izvijestila je policija

Noćas nešto iza ponoći dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđena 30-godišnja vozačica osobnog prijevoznog sredstva, električnog romobila.

“Upravljala je navedenim prijevoznim sredstvom u središtu Rijeke bez zaštitne kacige i pod utjecajem alkohola od 1,21 g/kg te brzinu kretanja romobila nije prilagodila osobinama i stanju ceste pa je prednjim kotačem udarila u uzdignuti ivičnjak nakon čega je pala na tlo zajedno s romobilom.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog zadobivenih ozljeda nesretnoj ženi pružena je liječnička pomoć u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede.

“Osim navedenih prekršaja, vozačica prije stupanja na kolnik ceste koju je namjeravala prijeći nije zaustavila električni romobil i gurala ga kao pješak preko obilježenog pješačkog prijelaza te će biti sankcionirana temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.”, dodali si iz policije.

Budući da su električni romobili, kao i ostala prijevozna sredstva, sve prisutniji u prometu, korisnike ovih vozila podsjećamo i upozoravamo na obvezu pridržavanja svih zakonskih odredbi kojima je regulirano njihovo sigurno sudjelovanje u prometu.

Posebno izdvajaju:

svi vozači osobnih prijevoznih sredstava dužni su nositi zaštitnu kacigu za vrijeme vožnje
​kretati se mogu biciklističkim stazama i nogostupom, a ukoliko ne postoje mogu se koristiti na dionicama županijskih, lokalnih i nerazvrstanih cesta na kojima je brzina ograničena na 50 km ili manje i gdje je to dopušteno postavljenim prometnim znakom, i to krećući se što bliže desnom rubu kolnika
ne smiju upravljati vozilom koristeći slušalice na ili u oba uha, čime se umanjuje mogućnost reagiranja i sigurnog upravljanja vozilom
ne smije se voziti više od jedne osobe
u noći ili u vrijeme smanjene vidljivosti trebaju koristiti reflektirajući prsluk, reflektirajuću odjeću ili drugu reflektirajuću oznaku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari