DVIJE AKCIJE POLICIJE

Španjolac i Rumunj uhvaćeni na A6 u Gorskom kotaru, prevozili su ilegalne migrante

Ilustracija. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana koje se sumnjiči za počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U utorak, 5. prosinca u jutarnjim satima, na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavljeno je osobno vozilo španjolskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Španjolske, a u vozilu su se nalazilo nekoliko stranih državljana koji su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Jučer u popodnevnim satima, na istom području, zaustavljeno je osobno vozilo rumunjskih nacionalnih oznaka kojim je upravljao državljanin Rumunjske, dok se u vozilu nalazilo više stranih državljana za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Po završetku kriminalističkih istraživanja, a zbog osnovane sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, spomenuti osumnjičenici su uz kaznenu prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu predani pritvorskom nadzorniku.

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari