NEMA GDJE NIEJ KIKSAO...

Pijani Delničanin s mopedom ‘divljačio’ po cesti; Ignorirao policiju, pretjecao preko pune crte i vozila u raskrižju

Photo:Goran Kovacic/PIXSELL

U Delnicama zaustavljen alkoholizirani mopedist, višestruki počinitelj prekršaja, a na A6 je evidentirana brzina osobnog vozila od 208 km/h, stoji u priopćenju policije.

Proteklog vikenda na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveden je pojačan nadzor u prometu te je pri tome evidentirano 185 prometnih prekršaja.Od tog broja 62 prekršaja se odnosi na prekoračenje brzine, 20 na nekorištenje sigurnosnog pojasa dok je deset prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola. Osim navedenih, zabilježena su i tri prekršaja upravljanja tehnički neispravnim ili neregistriranim vozilom, dva prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, jedan prekršaj upravljanja u vrijeme važeće zabrane te ostalih 87 prekršaja.

Što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između 65  alkotestirana vozača, deset ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 1,66 promila evidentirana je u Delnicama, 35-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Riječ je o vozaču kojega su policijski službenici zaustavili u petak, 14. listopada oko 21 sat, u ulici Lujzinska cesta gdje je pri utjecaju alkohola upravljao mopedom marke Piaggio, riječkih registracijskih oznaka. Prethodno se nije zaustavio na znak policijskih službenika, ali je i nepropisno pretjecao druga vozila u raskrižju, kao i preko pune crte. Zbog počinjenih prekršaja, priveden je na postupanje u Policijsku postaju Delnice gdje je k tome i odbio testiranje na droge.

Po završetku postupanja, protiv 35-godišnjaka je podnesen optužni prijedlog kojim mu je predložena novčana kazna od 26 000 kuna i izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja vozilom „AM“ kategorije u trajanju od godinu dana.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 1,01 do 1,50 g/kg evidentirane kod pet vozača, a po dvoje vozača je bilo s koncentracijom od 0,51 do 1,0 g/kg i s 1,51 g/kg i više, dok je jedan vozač bio s koncentracijom do 0,50 g/kg.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari