TJEDNO IZVJEŠĆE

Pijani Riječanin (60) teretnjakom ”lelujao” po Kukuljanovu; Prešao u suprotni trak i izazvao prometnu nesreću!

Photo: Marin Tironi/PIXSELL

Proteklog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 64 su bile lakše

Na prometnicama na području Policijske uprave primorsko-goranske proteklog tjedna dogodilo se 70 prometnih nesreća, od kojih je šest bilo težih, a 64 su bile lakše.

U ovim prometnim nesrećama smrtno je stradala jedna osoba, teže je ozlijeđeno pet osoba, a  lakše njih devet. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 730.300 kuna. U prometnim nesrećama sudjelovala su tri pješaka, devet stranih državljana i sedam alkoholiziranih vozača.
Alkotestirano je 190 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg.

Najviše alkoholiziranih vozača, njih 10 je bilo u dobi iznad 35. godine života, sedam u dobi između 18. i 25. godina i jedan u dobi između 25. i 35. godina života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,07 g/kg izmjerena je 60-godišnjem vozaču teretnog vozila marke Renault, riječkih registracijskih oznaka. Spomenuti vozač je  18. svibnja  oko 7,35 sati  na Kukuljanovu uzrokovao prometnu nesreću s materijalnom štetom.

Prešavši vozilom na drugu kolničku traku, udario je u osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera. Zadržan je u službenim prostorijama policije do prestanka djelovanja alkohola i  prekršajno prijavljen temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari