„PIJANI“ VIKEND: Na Drenovi se slupao s 3,39 promila, na Viškovu se sudarila s 1,58 promila alkohola u krvi

Photo: Marijan Susenj/PIXSELL

Tijekom vikenda zabilježeno je nekoliko prometnih nesreća s materijalnom štetom u kojima su sudionici bili pod utjecajem alkohola

Tako je u noći 25. kolovoza 34-godišnji vozač osobnog vozila na području Drenove u Rijeci pod utjecajem alkohola od 3,39 g/kg u zavoju izgubio kontrolu nad vozilom te udario u ivičnjak i kameni zid.

U noći 26. kolovoza 22-godišnji vozač osobnog vozila prilikom skretanja na raskrižju s Manzonijevom ulicom u Rijeci udario je u metalne stupove na nogostupu te u stup semafora. Izmjerena mu je koncentracija alkohola od 0,92 g/kg.

Istodobno, 28-godišnjoj vozačici osobnog vozila u ranim jutarnjim satima istog dana izmjerena je koncentracija alkohola od 1,58 g/kg. Ona je na području Viškova udarila u drugo osobno vozilo koje se kretalo iz suprotnog smjera.

Nadalje, na području Raba 25. kolovoza oko 3 sata zatečen je 22-godišnjak kod kojeg je utvrđeno počinjenje više prometnih prekršaja te je zadržan u službenim prostorijama policije. Spomenuti nije stao na znak policije za zaustavljanje već je nakon što je zaustavio osobno vozilo pokušao pobjeći. Odbio je provjeru alkoholiziranosti, a utvrđeno je kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te da je vozilu isteklo važenje obveznog osiguranja.

Policija je u ulici Pomerio u Rijeci u noći 26. kolovoza zaustavila 32-godišnjaka, koji je osobnim vozilom skrenuo suprotno postavljenom prometnom znaku. Nakon zaustavljanja odbio je provjeru alkoholiziranosti, sa sobom nije imao vozačku dozvolu, a uz prometne prekršaje vrijeđao je i omalovažavao policijske službenike čime je počinio prekršaj iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Osim ovih prekršaja u prometu na području mjesta Plešce i u Rijeci zatečene su osobe koje su upravljale vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, bez osobnih isprava te s nereguliranim prebivalištem u zakonskom roku, dok je na području Bribira zatečen 60-godišnjak koji je upravljao neosiguranim mopedom.

Svi vozači zatečeni u prometu u počinjenju prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama te drugih propisa kojima su regulirani prekršaji koji su im utvrđeni.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari