TJEDAN U PROMETU

Pijani vozač (42) Mercedesa u strogom centru Rijeke rasturio dva parkirana auta

Ilustracija

Najveća koncentracija alkohola od 1,88  promila izmjerena je 42-godišnjem hrvatskom državljaninu koji je u Rijeci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom, izvijestila je policija.

Na prometnicama na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske prošlog tjedna dogodile su se 52 prometne nesreće, od kojih su dvije teže nesreće, a 50 su lakše nesreće. U ovim nesrećama su tri osobe teže, a sedam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 508.700 kuna.

U nedjelju oko 5.15 sati

“Najveća koncentracija alkohola od 1,88  promila izmjerena je u nedjelju, 16. listopada, 42-godišnjem hrvatskom državljaninu u Rijeci. Upravljajući osobnim vozilom marke Mercedes, riječkih registracijskih oznaka, alkoholizirani vozač je oko 5.15 sati  izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom u ulici Ivana Zajca.

U nesreći je vozilom udario u dva parkirana osobna vozila marke Ford i Seat, a od jačine udarca navedeno vozilo Ford je odbačeno u lijevu stranu kolnika gdje je udarilo u zaštitnu metalnu ogradu te u kontejnere za odlaganje otpada. Time je osim dvoje vlasnika osobnih vozila, oštećena i jedinica lokalne samouprave. Ukupna materijalna šteta cijeni se na najmanje 33 000 kuna.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola, 42-godišnji vozač je sankcioniran u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Tjedan u prometu

Inače, uz tri strana državljana, u prometnim nesrećama je sudjelovao i jedan pješak, kao i četiri alkoholizirana vozača.

Ukupno je alkotestirano 190 vozača, od kojih je kod njih 18 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a kod jednog vozača do 0.50 g/kg. Najviše alkoholiziranih vozača, njih deset, je bilo u dobi iznad 35. godine života, šest ih je u kategoriji između 25. do 35. godina života, dok su tri između 18. i 25. godina života.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj