PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV 14 OSOBA

Plaćali da im se upiše da su cijepljeni: Medicinskoj sestri 100 eura, a njima EU digitalna COVID potvrda

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

I to su, prema optužnici, činili u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu

USKOK je, nakon što je 29. rujna 2022. donio rješenje o provođenju istrage protiv 243 okrivljenika, pred Županijskim sudom u Zagrebu podigao optužnicu protiv 14 hrvatskih državljana zbog počinjenja kaznenog djela davanja mita. Dok se za ostale okrivljenike istraga i dalje provodi, javlja N1.

Naime, optužnicom se 14 okrivljenika terete da su, iako su znali da nisu cijepljeni protiv Covida-19 i da stoga nemaju pravo na EU digitalnu COVID potvrdu, od medicinske sestre zaposlene u Domu zdravlja Zagreb-Zapad preko posrednika zatražili da u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neistinito upiše da su cijepljeni. I to su, prema optužnici, činili u razdoblju od srpnja do listopada 2021. godine u Zagrebu.

Nakon toga je posrednik medicinskoj sestri predao osobne podatke okrivljenika i najmanje 100 eura medicinska sestra je zatim u informacijski sustav Ministarstva zdravstva neosnovano upisala da su okrivljenici cijepljeni. Tako su okrivljenici potom neosnovano ishodili EU digitalne COVID potvrde, prenosi Net.hr.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari