DOBRO POZNAT POLICIJI

Po Viškovu vozio s 2,17 promila alkohola u krvi – i to mu nije prvi put!

Ilustracija: Riportal - M.L

U Viškovu je zatečen recidivist kojem je izmjereno 2,17 promila alkohola u krvi

Vikend u prometu: što se tiče zatečenih vozača pod utjecajem alkohola, između njih 79 alkotestiranih vozača, 20 ih je bilo pod utjecajem alkohola, a  najveća koncentracija od 2,17 g/kg evidentirana je 50-godišnjem hrvatskom državljaninu na području Viškova.

“Riječ je o recidivistu kojega su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka zaustavili u nedjelju, 1. svibnja, oko 4.20 sati u ulici Vozišće kada je pri utjecaju alkohola upravljao osobnim vozilom marke Peugeot,  riječkih registracijskih oznaka. Provjerom je utvrđeno da mu je isteklo i važenje vozačke dozvole radi odbijanja podvrgavanja izvanrednom zdravstvenom pregledu. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanje sigurnosti u prometu, priveden je u službene policijske prostorije.

U provedbi prekršajnog postupka 50-godišnjak je sinoć doveden sucu nadležnog općinskog suda koji mu je za počinjene prekršaje odredio sankcije u skladu s važećim zakonskim propisima.”, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Nepravomoćnom presudom određena mu je novčana kazna od 11 000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilom „B“ kategorije u trajanju od šest mjeseci.

Ostale koncentracije alkohola su u rasponu od 0,51 do 1,0 g/kg evidentirane kod osam vozača, šest je vozača evidentirano s 1,01 do 1,50 g/kg, kao i u kategoriji s 1,51 i više. Jedan je vozač i odbio test na droge.

Inače, tijekom vikenda uz navedene prekršaje u prometu evidentirano je i 37  prometnih nesreća u kojima je  jedna osoba, nažalost, smrtno stradala, a sedam ih je lakše ozlijeđeno.

Pozivamo i nadalje vozače na oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se spriječile mogućnosti izazivanja nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari