U PRITVORU SU

Policija na autocesti spriječila čak dva slučaja krijumčarenja osoba

Foto: Screenshot

Osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske postaje Vrbovsko proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom stranih državljana zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, u subotu 15. travnja oko 8 sati na autocesti A6, na čvoru Vrbovsko u smjeru Rijeke, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo marke Audi, francuskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnji francuski državljanin, dok se u vozilu nalazilo četiri državljana Iraka i jedan državljanin Turske. Navedeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu te su upućeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Isto tako, jučer oko 18 sati na istom mjestu policijski službenici su zatekli osobno vozilo marke Audi kojim je upravljao državljanin Gruzije, a u vozilu je prevozio četiri državljana Turske i jednog Iračanina. Tijekom postupanja policije prema zatečenim stranim državljanima utvrđeno je da se radi o tražiteljima međunarodne zaštite, nakon čega su prepraćeni u Prihvatilište za tražitelje međunarodne zaštite.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu te su predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari