POLICIJA O LIGI PRVAKA Uoči utakmice tučnjava na Adamićevom gatu, nakon utakmice petorica privedena

Policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja drugih osoba koje su se protupravno ponašale tijekom odigravanja ove utakmice

Iz Policijske uprave primorsko-goranske stiglo nam je priopćenje kojeg prenosimo u cijelosti:

Jučer je na stadionu Rujevica u Rijeci odigrana nogometna utakmica play-offa Lige prvaka između HNK „Rijeka“ i FC „Olympiakos“ iz Grčke, koju je pratilo nešto više od 8.000 gledatelja

Prije, za vrijeme i nakon utakmice privedeno je pet osoba, četvorica hrvatskih državljanina i državljanin Slovenije. Trojica su privedena zbog alkoholiziranosti, a jedan od njih i zbog paljenja pirotehničkog sredstva tijekom utakmice, dok su dvojica privedena zbog protupravnih ponašanja počinjenih na ranije odigranim utakmicama.

Svi su prekršajno prijavljeni sukladno odredbama Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima.

Isto tako, policija nastavlja kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja drugih osoba koje su se protupravno ponašale tijekom odigravanja ove utakmice.

Uoči utakmice, 21. kolovoza oko 21 sat u Ulici Ivana Zajca u Rijeci te 22. kolovoza poslije ponoći na Adamićevom gatu došlo je do narušavanja javnog reda i mira, odnosno tučnjave zbog čega je u službene prostorije policije privedeno više osoba. U ovim događajima lakše su ozlijeđena dva državljana Španjolske i dva državljana Srbije.

Kriminalistička istraživanja vezano uz navedena narušavanja javnog reda i mira proveli su policijski službenici I. policijske postaje Rijeka, koji su protiv ukupno osmorice hrvatskih državljana podnijeli optužne prijedloge zbog počinjenja prekršaja iz čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira (naročito drsko i nepristojno ponašanje na javnom mjestu), protiv dvojice hrvatskih državljana zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o eksplozivnim tvarima te protiv jednog hrvatskog državljana zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o oružju.

Isto tako, policijski službenici I. policijske postaje Rijeka pronašli su osobe koje su 21. srpnja ove godine sudjelovale u tučnjavi na Trgu Republike Hrvatske u Rijeci te mjerodavnom Prekršajnom sudu u Rijeci podnijeli optužne prijedloge protiv sedmorice hrvatskih državljana. Optužni prijedlozi protiv spomenute sedmorice podnijeti su također temeljem čl. 6 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira”, stoji u priopćenju PU primorsko-goranske.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari