UKUPNO 31 PREKRŠAJ

Policija pojačano nadzirala vozače; Evo koje su sve prekršaje zabilježili

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Evidentiran je 31 prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala, stoji u izviješću policije.

Policijski službenici su tijekom veljače na području nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proveli niz aktivnosti pojačanog nadzora vozača s ciljem veće razine sigurnosti u prometu na cestama. Pojačane preventivno-represivne aktivnosti osobito su bile usmjerene na vozače mopeda i motocikala te osobe koje se na njima prevoze.

U tom razdoblju evidentiran je 31 prekršaj iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje su počinili vozači mopeda i motocikala.

Od ukupnog broja prekršaja, 24 se odnosi na motocikliste, a sedam prekršaja na vozače mopeda. Najviše prekršaja, njih šest je prekršaja prekoračenja brzine, zatim slijede četiri prekršaja vožnje neregistriranim vozilom, po tri prekršaja pretjecanja i obilaženja te vožnje bez potrebne kategorije i dva prekršaja vožnje bez zaštitne kacige i s istekom važenja prometne dozvole koje su počinili motociklisti. Osim toga, evidentiran je po jedan prekršaj nepoštivanja prednosti prolaza, vožnje pod zabranom i tehničke neispravnosti vozila.

Također su evidentirana dva prekršaja vožnje bez položenog ispita te po jedan prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, droge, bez zaštitne kacige, pod zabranom te nečitljiva registracijska pločica na vozilu koje su počinili mopedisti.

Inače, tijekom veljače evidentirano je osam prometnih nesreća u kojima su sudjelovala tri vozača mopeda i pet motociklista te su teže ozlijeđena dva vozača mopeda i dva vozača motocikla, dok je jedan motociklist lakše ozlijeđen.

Napominjemo kako vozači mopeda i motocikala čine jednu od najugroženijih skupina u prometu pa i ovim putem u cilju smanjenja izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s teških posljedicama za vozače mopeda i motocikala, pozivamo ih na apsolutno poštivanje prometnih pravila i propisa.

Sigurno na dva kotača, savjeti za mopediste i motocikliste.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari