EVO EVIDENCIJE

Policija provela akciju “Zaštita pješaka u prometu”

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Policija naglašava kako su pješaci uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu

U utorak, 29. studenog, na prometnicama Primorsko-goranske županije provedena je preventivno-represivna akcija policije usmjerena na zaštitu pješaka u prometu. Za vrijeme trajanja akcije, od 9 do 13 sati, policija je evidentirala ukupno 46 prekršaja, od kojih su pet prekršaja počinili pješaci, a 25 vozači.

Evidentirana su dva prekršaja  kretanja pješaka kolnikom, jedan prekršaj prelaženja kolnika van obilježenog pješačkog prijelaza te dva ostala prekršaja pješaka.

Što se tiče prekršaja vozača, njih 21 nije poštovao prednost prolaska pješaka, a 25 su ostali prekršaji vozača iz domene Zakona o sigurnosti prometa na cestama prema kojemu su svi počinitelji prekršaja i sankcionirani.

Kao što je i dosada naglašavano, pješaci su uz osobe s invaliditetom i djecu, jedna od najranjivijih skupina sudionika u prometu. Pozivamo stoga sve vozače, ali i pješake te druge sudionike u prometu,  na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća i broj poginulih i ozlijeđenih osoba u njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari