BUDITE OPREZNI

Policija provodila akciju zaštitu pješaka; U samo četiri sata zabilježili 58 prekršaja

Svi počinitelji prekršaja su sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama, izvijestila je policija.

Jučer su policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave primorsko-goranske proveli preventivno-represivnu akciju usmjerenu na zaštitu pješaka u prometu.

Za vrijeme trajanja akcije od 9 do 13 sati policija je evidentirala 13 prekršaja koje su počinili pješaci i 45 prekršaja vozača.

Najveći broj prekršaja pješaka, njih osam, odnosi se na prelazak kolnika izvan obilježenog pješačkog prijelaza te su pet prekršaja pješaci su počinili prelazeći preko pješačkog prijelaza, dok je na semaforu bilo upaljeno crveno svjetlo.

Što se tiče prekršaja vozača, 13 vozača nije poštovalo prednost prolaska pješaka, dva vozača su ugrozili pješake prilikom skretanja na bočnu ulicu i jedan vozač je prolazio pored drugog vozila koje propušta pješake te 23 ostala prekršaja.

Svi počinitelji prekršaja su sankcionirani su temeljem odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Pozivamo stoga sve vozače i druge sudionike u prometu na povećani oprez i dosljedno poštivanje svih propisa i pravila kako bi se smanjio broj nesreća s pješacima, kao i broj ozlijeđenih ili poginulih osoba u njima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari