POJAČANI NADZOR

Policija u dva dana na županijskim cestama kaznila 18 vozača zbog neposjedovanja zimske opreme

Foto. MUP

Sveukupno su kontrolirana 104 vozila

Tijekom protekla dva dana, policijski službenici Postaje prometne policije Rijeka, Policijske postaje Vrbovsko i Policijske postaje Delnice s ispostavom Čabar proveli su pojačani nadzor zimske opreme vozila.

Sveukupno su kontrolirana 104 vozila, odnosno 71 osobno vozilo, 27 teretnih vozila i šest autobusa. Evidentirano je 18 prekršaja zbog neposjedovanja zimske opreme na zimskim dionicama.

Policija će i u narednom razdoblju provoditi pojačane mjere radi sprječavanja činjenja prometnih prekršaja i svih drugih kažnjivih radnji te će se također i nadalje provoditi kontrola zimske opreme vozila.

Podsjećamo da je od 15. studenog ove godine do 15. travnja 2024. godine obvezna zimska oprema za sve vrste motornih vozila, bez obzira na vremenske uvjete i stanje na cestama.

S obzirom da je vožnja u takvim uvjetima otežana, savjetujemo vozačima dodatni oprez u vožnji zbog povećane opasnosti od nezgoda te da u slučaju pogoršanja vremenskih uvjeta ne kreću na put bez odgovarajuće zimske opreme.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari