U VEČERNJIM SATIMA U SUBOTU

Policija u Šapjanama zaustavila državljanina Gruzije u autu s poljskim registracijama. Pokušao je prokrijumčariti 7 stranih državljanina

Ilustracija: Riportal

Osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalistička istraživanja nad dvojicom stranih državljana i to Gruzije i Slovačke koje se sumnjiči za počinjenje kaznenog djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

U subotu, 7. listopada u večernjim satima u mjestu Šapjane policijski službenici zaustavili su osobno vozilo poljskih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Gruzije, a u vozilu su se nalazilo sedam stranih državljana. Zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu.

Nadalje, jučer u jutarnjim satima na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavljeno je osobno vozilo slovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Slovačke, a u vozilu se nalazilo sedam stranih državljana za koje je utvrđeno da su tražitelji međunarodne zaštite.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenog kaznenog djela, osumnjičenici su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari