POKUŠALI SU

Policija uhvatila još dvojicu koji su krijumčarili osobe

Foto: Hrvoje Skočić/ Riportal

Policijski službenici su na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao hrvatski državljanin, a u vozilu se nalazilo šest stranih državljana, izvijestila je policija.

Policijski službenici Policijske uprave primorsko-goranske proveli su kriminalističko istraživanje nad dvojicom državljana Republike Hrvatske zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela Protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske Unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Naime, prilikom pojačanog postupanja u suzbijanju nezakonitih migracija i krijumčarenja ljudi, policijski službenici su jučer popodne u mjestu Šapjane zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Hrvatske, dok su se u vozilu nalazila četiri strana državljana, a za koje je utvrđeno da su nezakonito ušli u Republiku Hrvatsku.

Isto tako, policijski službenici su jučer u večernjim satima na autocesti A6 kod čvora Vrbovsko zaustavili osobno vozilo također dubrovačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao hrvatski državljanin, a u vozilu se nalazilo šest stranih državljana.

Zatečeni strani državljani zatražili su međunarodnu zaštitu.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, zbog sumnje u počinjenje navedenih kaznenih djela, osumnjičenici su kazneno prijavljeni mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari