Poznati nogometni trener optužen za pedofiliju: ljubio je dječaka u usta i dirao po anusu

Foto: Robert Anić /Pixsell

Jednom ga je prilikom, doznaje se, dirao po anusu uz objašnjenje kako provjerava smeta li mu nešto

Splitski nogometni trener, poznat po dugogodišnjem radu s djecom, optužen je za spolno zlostavljanje i bludne radnje nad djetetom mlađim od 15 godina.

Općinsko državno odvjetništvo tereti ga da je tijekom 2016. godine, odnosno do kolovoza te godine, kao nogometni trener 12-godišnjem dječaku slao velik broj neprimjerenih SMS poruka, i to u većini u kasnonoćnim satima. Sve je to činio, po optužnici, zato da bi pridobio njegovu naklonost i uspostavio “osobitu emocionalnu vezu kako bi ga u cilju zadovoljavanja svoje seksualne potrebe seksualno zlostavljao”, piše Slobodna dalmacija.

Riječ je o 30-godišnjem Ivanu I. koji je dječaka u više navrata vodio usvoj ured u kojem bi ga neprimjereno ljubio u usta i od njega tražio isto. Jednom ga je prilikom, doznaje se, dirao po anusu uz objašnjenje kako provjerava smeta li mu nešto.

Optužnicom se traži da ga se kazni s najmanje jednom godinom zatvora te da mu se izrekne sigurnosna mjera zabrane obavljanja posla kojim se bavi.

Na ispitivanju u ODO-u okrivljeni trener je potpuno porekao ono za što ga se tereti te je kazao da ništa loše nije učinio dječaku i da mu je kroz svoj rad kao trener samo želio pomoći jer je u pitanju bilo dijete koje je imalo malo samopouzdanja.

Trener je kazao kako je dječak bio taj koji je započeo komunikaciju slanjem SMS poruka, a on je prihvatio komunikaciju “budući da je njegov otac pola godine na brodu pa je dijete zasigurno tražilo nekakvu zamjenu za oca”.

Rekao je i da nikada ni tog dječaka ni bilo koje drugo dijete nije poljubio u usta, nego da se isključivo radilo o poljupcima u obraz, i to prigodno, kada bi se nešto slavilo.

Tijekom kriminalističkog istraživanja ispitana je dječakova majka, koja je kazala da je njezin sin kod ovog trenera trenirao oko tri godine i da nije primijetila da je on s njezinim sinom imao nekakvu dulju i prisniju komunikaciju.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari