PREOTVORILI PREDMET Stravično silovanje u Podstrani bez sudskog pravorijeka

Foto: Ilustracija

Presuda Roku Šimcu u sudskom postupku za pokušaj ubojstva kolegice s fakulteta i spolni odnos bez njezina pristanka tijekom proslave u kući u Podstarni u studenome 2012., koja se očekivala u ponedjeljak, odgođena je jer je Sudsko vijeće Županijskoga suda u Splitu zaključilo da neka pitanja još treba razjasniti, javlja Hina.

»Sudsko vijeće je preotvorilo predmet radi razjašnjenja pojedinih pitanja. Iduća rasprava je najavljena za 29. listopada ove godine u devet sati«, rekao je sudac i glasnogovornik Županijskoga suda Damir Romac.

Tako će se predmet, u kojemu je glavna rasprava završena, ponovno otvoriti, a Romac vjeruje da će presuda biti donesena »možda već sljedeći put nakon što se razjasne sva sporna pitanja«.

Na pitanje je li to uobičajena procedura, Romac je odgovorio da jest, ali se rijetko događa. »Tu su se očito postavila sporna pitanja koja još treba dodatno razjasniti, te će nakon toga biti donesena presuda. Sudsko vijeće je to koje o tome odlučuje. U ovom predmetu je javnost isključena, pa se o detaljima ne smije govoriti«, rekao je Romac a prenosi Hina.

Kazneno djelo dogodilo se 16. studenoga 2012. poslijepodne u Podstrani u blizini Splita u jednoj privatnoj kući, gdje djevojka brutalno i teško ozlijeđena. Počinitelj je uhićen i zatvoren, a sud mu je omogućio da redovito polaže ispite na fakultetu. Osam mjeseci nakon što je počinjeno kazneno djelo Županijsko državno odvjetništvo podiglo je optužnicu. Suđenje je počelo u ljeto 2014., a radi zaštite žrtve, javnost je bila isključena.

Optužnica Šimca tereti da je na djevojku seksualno nasrnuo bez njezina pristanka te da ju je pritom pokušao ubiti. Način na koji je to učinio, kada su se detalji pojavili u medijima, zgrozio je javnost. Liječnici u Kliničkome bolničkom centru u Splitu operirali su je tri sata, a slijedilo je još nekoliko operacija i djevojka je trajno ostala invalid. Poslije se nije mogla sjetiti što se točno događalo na proslavi.

Sudskim vijećem predsjeda sudac Mlađan Prvan.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari