UŽAS U ZAGREBU

Prepriječili put taksiju u kojem je bila žrtva, nekoliko puta ga udarili autom, pucali u njega pa ga tukli

Foto: Pixsell

Županijsko državno odvjetništvo u Zagrebu je u nedjelju u službi dežurstva,  provelo dokaznu radnju ispitivanja u svojstvu okrivljenika hrvatskog državljanina (20) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva u pokušaju te je, nakon ispitivanja, doneseno rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika.

Naime, postoji osnovana sumnja da je okrivljeni 20-godišnjak u subotu oko 16,35 sati u Sesvetama, zajedno i po prethodnom dogovoru s više nepoznatih muškaraca postupao s nakanom da usmrte oštećenika, priopćio je DORH, prenose Vijesti.hr

Postoji osnovana sumnja da su okrivljenik i više drugih muškaraca krenuli osobnim vozilima za oštećenikom koji se nalazio u taksi vozilu i prepriječili mu put.

Oštećenik je izašao iz taksija i potrčao prema obližnjem trgovačkom centru, no napadači su ga nastavili pratiti. Kada su ga sustigli, u više navrata su ga udarili vozilom, a zatim je jedan od njih ispalio hitac iz pištolja u oštećenika. Oštećenik je pao na  tlo gdje su ga  muškarci nastavili udarati po glavi i tijelu, a potom su pobjegli s mjesta događaja.

Oštećenik je u navedenom događaju zadobio teške tjelesne ozljede te je vozilom hitne pomoći prevezen u bolnicu.

Državno odvjetništvo podnijelo je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu prihvatio je prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Zagrebu i okrivljeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari